Δημοσκόπηση: Το 28% των Αμερικανών δηλώνει ότι ίσως χρειαστεί να πάρει σύντομα τα όπλα εναντίον της κυβέρνησης

από Philippos

Η δημοσκόπηση έδειξε, επίσης, ότι η πλειονότητα των Αμερικανών, φιλελεύθερων και συντηρητικών, αισθάνεται ότι η κυβέρνησή τους είναι διεφθαρμένη
Πάνω απο το ένα τέταρτο των Αμερικανών – 28% – δήλωσαν ότι «ίσως χρειαστεί σύντομα να πάρουν τα όπλα« εναντίον της αμερικανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 30 Ιουνίου, όπως γράφει η «Daily Mail». Από αυτούς που αισθάνονται έτσι, το 37% κατέχει σήμερα όπλα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση έδειξε, επίσης, ότι η πλειονότητα των Αμερικανών – φιλελεύθερων και συντηρητικών – αισθάνεται ότι η κυβέρνησή τους είναι διεφθαρμένη.

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 1.000 Αμερικανοί ψηφοφόροι, διεξήχθη από το Ινστιτούτο Πολιτικής του Πανεπιστημίου του Σικάγο τον Μάιο.

Το ένα τρίτο των Ρεπουμπλικάνων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση πιστεύει ότι η ένοπλη αντίσταση στην κυβέρνηση μπορεί σύντομα να είναι απαραίτητη, ενώ το 35% των ανεξάρτητων ψηφοφόρων πιστεύει το ίδιο όπως και το 20% των Δημοκρατικών.

Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες δήλωσαν ότι αποφεύγουν να μιλούν για πολιτική και το ένα τέταρτο ανέφερε ότι έχει χάσει φίλους ή αποφεύγει φίλους και συγγενείς λόγω πολιτικών πεποιθήσεων.

«Ενώ έχουμε καταγράψει εδώ και χρόνια την κομματική πόλωση στη χώρα, αυτά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι ίσως η πιο τρανή απόδειξη των βαθιών διαιρέσεων στις κομματικές συμπεριφορές που διατρέχουν τη χώρα», δήλωσε ο δημοσκόπος Neil Newhouse.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα