Δήμος Καλλιθέας: Πώς εξελίσσονται οι δράσεις του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής

από fimotro

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε προ ημερών, ο Δήμαρχος Καλλιθέας και Πρόεδρος του Συ.Δ.Ν.Α.  Δημήτρης Κάρναβος ενημέρωσε το σώμα για την πρόοδο των δράσεων του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας, κατά την ομιλία του ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου κ. Γιάννη Φωστηρόπουλο και τον Δήμαρχο Αλίμου κ.  Ανδρέα Κονδύλη  για την αγαστή συνεργασία και αναφέρθηκε  στον κοινό  προγραμματισμό  υλοποίησης   δράσεων του Συ.Δ.Ν.Α.   για τις «Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (Ο.Χ.Ε) Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Β.Α.Α.)». 

Αναλυτικά, Ενταγμένες Δράσεις μεταξύ άλλων,  είναι οι ακόλουθες:

1. Δράσεις για την βελτίωση της απασχολησιμότητας, 3.820.000 ευρώ, Συ.Δ.Ν.Α. 2. Αντικείμενο της Πράξης  (στο πλαίσιο της Πράξης «ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ»)  αποτελεί η παροχή μιας δέσμης συνεκτικών υποστηρικτικών ενεργειών για 750 ωφελούμενους ανέργους, που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

2. Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας, 4.400.000 ευρώ, Συ.Δ.Ν.Α. 7. Αντικείμενο της σύμβασης είναι η δημιουργία και λειτουργία Κέντρου Στήριξης της Επιχειρηματικότητας (ΚΣΕ) των Δήμων Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου για τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και την προώθηση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων.

Το έργο περιλαμβάνει τα εξής:

-Aνάπτυξη βασικών υποδομών και οριζοντίων εργαλείων υποστήριξης όπως βάση δεδομένων, μητρώο επιχειρήσεων, ιστοχώρος, διαδικτυακή πύλη του ΚΣΕ.

-Παροχή οριζόντιων υπηρεσιών υποστήριξης προς όλες τις επιχειρήσεις που απευθύνονται στο ΚΣΕ.

-Υλοποίηση δράσεων επιχειρηματικής ανακάλυψης  (entrepreneurial discovery) προκειμένου να αναδειχθούν οι τομείς προτεραιότητας της περιοχής παρέμβασης της ΟΧΕ.

-Υλοποίηση δράσεων επιχειρηματικού και περιβαλλοντικού mentoring, δράσεις καλλιέργειας και ενδυνάμωσης της περιβαλλοντικής συνείδησης.

-Παρακολούθηση της επιχειρηματικότητας στους Δήμους Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου, υποστήριξη σε θέματα στρατηγικής με εκπόνηση μελετών – ερευνών.

3. Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων, 1.187.000 ευρώ, Συ.Δ.Ν.Α. 9. Αντικείμενο του έργου αποτελεί η παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής, εκπαίδευσης και πιστοποίησης 250 εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα 2 βασικών κατηγοριών ΜΜΕ.

4. Πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις, με Δικαιούχο την Εθνική Λυρική Σκηνή, 2.600.000 ευρώ, Συ.Δ.Ν.Α. 6. Η Συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή έχει ήδη ξεκινήσει από το Καλοκαίρι του 2021 με υπαίθριες δωρεάν παραστάσεις στους τρείς Δήμους και με μεγάλη αποδοχή από τους πολίτες.

5. Επίσης, ολοκληρώνεται άμεσα ο διαγωνισμός για τη δράση:

Βελτίωση  ικανοτήτων και διαβίωσης ΑμεΑ, 600.000 ευρώ, Συ.Δ.Ν.Α. 3.

Ξεκινάνε άμεσα οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τη δράση:  

Φυτώρια νέων ιδεών – σχολεία επιχειρηματικότητας, 1.630.000 ευρώ, Συ.Δ.Ν.Α. 4.

Ενώ, βρίσκονται σε προχωρημένη ωριμότητα οι δράσεις:

-Φυτώρια επιχειρήσεων, 2.100.000 ευρώ, Συ.Δ.Ν.Α. 16.

-Οριζόντιες Υπηρεσίες Στήριξης,Προώθησης και Διάχυσης της Επιχειρηματικότητας στους Δήμους της Νότιας Αττικής 2.180.000 ευρώ, Συ.Δ.Ν.Α 19.

-Δια βίου Μάθηση, 980.000 ευρώ, Συ.Δ.Ν.Α. 21. Με αντικείμενο την αναβάθμιση του Κέντρου Εκπαίδευσης  και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.)

Καταλήγοντας, ο Δήμαρχος Καλλιθέας και Πρόεδρος του Συ.ΔΝ.Α Δημήτρης Κάρναβος δήλωσε χαρακτηριστικά:  «Το σχέδιο της ΒΑΑ-ΟΧΕ αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή με αναμφισβήτητα πολιτιστικά, γεωγραφικά και περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα, που μπορούν να την καταστήσουν έναν διεθνή πολιτιστικό και τουριστικό προορισμό.

Μέσα από το σχέδιο αυτό προσφέρονται δυνατότητες για ανάπτυξη, που να σέβεται τον άνθρωπο, την ιστορία και το περιβάλλον.

Στο παραλιακό μας μέτωπο ξεκινάει ένα μεγάλο αναπτυξιακό κεφάλαιο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα