Δήμος Φυλής: Δωρεάν ιατροφαρμακευτική ασφάλιση για τους μαθητές

από fimotro

Μια σημαντική πρωτοβουλία του δημάρχου Φυλής Χρ. Παππού

Σε μια ιδιαίτερη και σημαντική πρωτοβουλία προχώρησε ο Δήμος Φυλής, καθιερώνοντας τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική ασφάλιση για τους 5.050 μαθητές των Δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων της πόλης. Τα ασφαλιστήρια αφορούν όλους τους μαθητές και καλύπτουν μόνιμη, ολική ή μερική ανικανότητα από ατύχημα, καθώς και ιατροφαρμακευτικά έξοδα από ατύχημα ή έκτακτη ασθένεια.

Η κάλυψη ισχύει κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, των εκπαιδευτικών εκδρομών και περιπάτων, καθώς και κατά τη διαδρομή των μαθητών από και προς τα σχολεία, μία ώρα πριν την έναρξη και μία ώρα μετά το πέρας των μαθημάτων. Ήδη, οι περισσότεροι γονείς έχουν λάβει και συμπληρώσει την σχετική δήλωση και όπως ήταν αναμενόμενο, η ανταπόκρισή τους ήταν θετική.

«Τέτοιες πρωτοβουλίες ανεβάζουν πολύ ψηλά τον πήχη των παροχών στη δημόσια εκπαίδευση και τα σχολεία του δήμου μας», τόνισε ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ενώ ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννης Κρεμμύδας, στον οποίο ανήκει και η πρωτοβουλία για τη συγκεκριμένη δράση, ανέφερε πως η σχετική απόφαση ελήφθη με σκεπτικό ότι η υγειονομική κρίση έχει συμβάλλει σε ανεργία και στην οικονομική αποδυνάμωση πολλών νοικοκυριών.

«Η Υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και αποτελεί υποχρέωσή μας να τη διασφαλίζουμε για τα παιδιά μας. Με τη σκέψη ότι πολλοί γονείς δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, προχωρήσαμε στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μαθητών σε ό,τι αφορά την παρουσία τους στα σχολεία, καθώς εκεί περνούν ένα μεγάλο μέρος της ημέρας τους και δεν μπορεί να αποκλειστεί ο κίνδυνος κάποιου ατυχήματος στα διαλείμματα», δήλωσε ο κ. Κρεμμύδας και πρόσθεσε: «Ήταν πραγματικά μια δύσκολη προσπάθεια, λόγω του μεγάλου αριθμού των μαθητών, ωστόσο όπου υπάρχει θέληση, βρίσκουμε πάντα τη δύναμη να τα καταφέρουμε. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλλαν στην επιτυχή της έκβαση και ιδιαίτερα τον δήμαρχο Χρήστο Παππού, γιατί χωρίς τη δική του σταθερή και ακλόνητη θέση, τίποτα δεν θα ήταν κατορθωτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα