Δήμος Αθήνας: Απαλλάσσονται από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού οι πληττόμενες επιχειρήσεις

από fimotro

Μέτρα ανακούφισης για τις επιχειρήσεις της πόλης που δοκιμάζονται σκληρά από την πανδημία έλαβε χθες ο Δήμος Αθηναίων.

Στο πλαίσιο αυτό, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου απαλλάσσονται από την καταβολή του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού όλες οι πληττόμενες επιχειρήσεις για το χρονικό διάστημα που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.

Για την απαλλαγή απαιτείται ηλεκτρονική αίτηση στην πλατφόρμα eservices.cityofathens.gr, στο Τμήμα Ανταποδοτικών Τελών και ΤΑΠ. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται έως και 31/01/2021.

Επίσης, οι πληττόμενες επιχειρήσεις απαλλάσσονται από την καταβολή του τέλους χρήσεως κοινοχρήστου χώρου. Η απαλλαγή γίνεται αυτεπάγγελτα από τα αρμόδια τμήματα της Διεύθυνσης Δημοτικών Προσόδων χωρίς να απαιτείται η υποβολή σχετικής αίτησης.

Απαλλαγή από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού μπορούν να έχουν και οι επιχειρήσεις που επλήγησαν ή πλήττονται από τα έκτακτα μέτρα λόγω κορονοϊού και αποδεδειγμένα δεν έχουν λειτουργήσει από 01/06/2020 έως και 31/12/2020.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο Τμήμα Ανταποδοτικών Τελών και ΤΑΠ της Δ/νσης Δημοτικών Προσόδων, Λιοσίων 22, 2ος όροφος (κατόπιν ραντεβού) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Τμήματος t.telon.tap@athens.gr.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η προσκόμιση των περιοδικών δηλώσεων του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (01/06/2020 έως 31/12/2020) στις οποίες θα εμφανίζονται μηδενικά ακαθάριστα έσοδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα