Δικαιοσύνη: Χιλιάδες αναβολές δικών προκαλούν νέο “έμφραγμα”

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Ένα τεράστιο βάρος προσθέτει στη Δικαιοσύνη η καραντίνα καθώς καθημερινά αναβάλλονται χιλιάδες δίκες, δημιουργώντας ασφυκτικές συνθήκες λειτουργίας των δικαστηρίων μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο στο Εφετείο Αθηνών εχουν αναβληθεί πάνω από 250 δίκες την πρώτη εβδομάδα του lockdown.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Π. Στάθη στο capital.gr, στο πρώτο lockdown, του περασμένου Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της καραντίνας συνολικά 5.000 πρωτοείσακτες δίκες δεν έγιναν εξαιτίας των περιορισμών, ενώ εκατοντάδες ήταν εκείνες που διέκοψαν “μέχρι νεωτέρας”.

Στα Πρωτοδικεία τα πράγματα είναι χειρότερα καθώς τα ακροατήρια είναι πολύ περισσότερα. Μόνο στην Αθήνα υπάρχουν 52 ακροατήρια Πολιτικά και Ποινικά, Μονομελή και Τριμελή, γεγονός που αυξάνει τους αριθμούς των αναβολών στα ύψη.

Στο Εφετείο

Συγκεκριμένα στο Εφετείο αναβλήθηκαν 95 υποθέσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, 79 του Μονομελούς και 79 του Πλημμελημάτων.

Και στους συγκεκριμένους αριθμούς θα πρέπει να προστεθούν κι όλες εκείνες οι δίκες που δεν εντάσσονται στις εξαιρέσεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης οι οποίες διέκοψαν μέχρι να επαναλειτουργήσουν τα δικαστήρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα