Διάλυση και ηττοπάθεια στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

από fimotro

Βλέπουν ότι δεν θα ξαναβγουν βουλευτές και έστησαν αντάρτικο για να περάσουν όλες οι τροπολογίες

Κλίμα πραγματικής διάλυσης επικρατεί τις τελευταίες ώρες στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι μισοί από τους οποίους δεν πρόκειται να επανεκλεγούν και έχουν καταλάβει ότι περνάνε τις τελευταίες ώρες τους στη βουλή. Το κλίμα στην Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος είναι πραγματικά χαοτικό, όλοι έχουν καταλάβει ότι έρχεται τρίτη πανωλεθρία στις εκλογές και προσπαθούν να σώσουν ότι μπορούν μήπως και ξαναβγουν βουλευτές.

Το εμφυλιοπολεμικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε γκρίνια και αντάρτικο βουλευτών εξαιτίας του “φρένου” που έβαλε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος στην κατάθεση τροπολογιών.

Ο Σ. Φάμελλος δήλωσε στην Ολομέλεια της Βουλής ότι στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο η απόφαση που πάρθηκε είναι να μην γίνει δεκτή καμιά βουλευτική τροπολογία μέχρι την ημέρα που θα κλείσει η Βουλή για τις Εθνικές Εκλογές 2019.

«Η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για να θωρακίσουμε την λειτουργία της Βουλής αυτή την ιδιότυπη περίοδο είναι να μην γίνει αποδεκτή καμιά βουλευτική τροπολογία. Δεν υπάρχει κανένα συνταγματικό ζήτημα για τη συνέχιση της λειτουργίας της Βουλής. Αν δεν γινόταν αυτή η συνεδρίαση θα ήταν παραβίαση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Η συζήτηση των συμβάσεων ξεκίνησε πριν τις ευρωεκλογές και έπρεπε να ολοκληρωθεί πριν κλείσει η Βουλή. Αυτό που ακολουθούμε είναι απολύτως ηθικό».

Η τοποθέτηση του κ. Φάμελου όμως προκάλεσε αντάρτικο από τους βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με οργισμένες αντιδράσεις. Κι αυτό γιατί οι περισσότεροι ήθελαν να καταθέσουν τροπολογίες-ρουσφέτια προκειμένου να επανεκλεγούν στις περιφέρειές τους. Πρώτος το λόγο πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, ο οποίος ζήτησε να μην τρομοκρατείται η κυβέρνηση από τις φωνές της αντιπολίτευσης που καταγγέλλουν το σκάνδαλο με τη βροχή τροπολογιών της τελευταίας στιγμής.

Γενικά πάντως το κλίμα ηττοπάθειας στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχυθεί ακόμα περισσότεροόσο πηγαίνουμε προς τις εθνικές εκλογές. Πως θα σώσει την παρτίδα ο Τσίπρας για να μην υποστεί μεγαλύτερη συντριβή μόνο ο ίδιος το ξέρει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα