Διαγράφονται χρέη 118.906 φορολογούμενων

από fimotro

Στόχος η εκκαθάριση του συνολικού χαρτοφυλακίου ληξιπρόθεσμων οφειλών

Η ΑΑΔΕ διέγραψε ψηφιακά μικρές οφειλές σε φορολογούμενους που πληρούσαν τρεις προϋποθέσεις.

Με στόχο την εκκαθάριση του συνολικού χαρτοφυλακίου ληξιπρόθεσμων οφειλών, η ΑΑΔΕ διέγραψε ψηφιακά οφειλές έως και 10 ευρώ ανά οφειλέτη, για 118.906 φορολογουμένους οι οποίες πληρούσαν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

• Οι οφειλές που διαγράφηκαν, είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι και την 25/11/2019.

• Το υπόλοιπο της βασικής οφειλής συνολικά ανά οφειλέτη δεν υπερέβαινε το ποσό των 10 ευρώ.

• Δεν υπήρχαν άλλες οφειλές του ιδίου προσώπου, κατά το χρόνο διενέργειας της διαγραφής.

Η διαδικασία αυτή πραγματοποιήθηκε κατ’ εφαρμογή του άρθρου 44 παρ. 7α του ν. 4646/2019.

Έρχονται εκπτώσεις φόρου για πληγέντες από την πανδημία

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το euro2day,.gr, τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου ξεκινά ο νέος, πέμπτος κύκλος Επιστρεπτέας Προκαταβολής, με το 50% των ενισχύσεων να έχει χαρακτήρα επιδότησης και τις αιτήσεις να διαχωρίζονται και πάλι από τις πληρωμές.

Στη συνέχεια, το υπουργείο Οικονομικών θα ζητήσει από τις επιχειρήσεις να στείλουν το συντομότερο δυνατό, εντός Φεβρουαρίου το πιθανότερο, την πληρέστερη δυνατή εικόνα τζίρου, λειτουργικών δαπανών, κερδών, ζημιών αλλά και… καταθέσεων στους μήνες της πανδημίας. Κάτι σαν μια προκαταβολικήφορολογική δήλωση.

Αυτά τα στοιχεία θα είναι που θα κρίνουν εάν και ποιοι θα δικαιούνται έξτρα στήριξη με τα μέτρα «νέας γενιάς» που σχεδιάζονται στο οικονομικό επιτελείο, ώστε οι επιχειρήσεις που ήταν υγιείς και επλήγησαν καταλυτικά από την πανδημία να λάβουν τη μέγιστη δυνατή στήριξη για να μείνουν όρθιες, διατηρώντας τις θέσεις εργασίας.

Οριζόντια μέτρα για όλους βρίσκονται εκτός πεδίου συζήτησης. Στα μέτρα «νέας γενιάς» περιλαμβάνονται εκπτώσεις φόρου, οι οποίες ακυρώνουν τη συζήτηση για επιστρεπτέες ή μη μελλοντικές ενισχύσεις (οι εκπτώσεις φόρου ενισχύουν άμεσα ταμειακά τις επιχειρήσεις και δεν τίθεται ζήτημα επιστροφής), διορθωτικές κινήσεις στους τρεις πρώτους κύκλους επιστρεπτέας προκαταβολής και περισσότερες δόσεις ή άλλου τύπου διευκολύνσεις εξόφλησης των συσσωρευμένων χρεών της πανδημίας για όσους πραγματικά τις χρειάζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα