Δένδιας για Τουρκία: Δεν πέφτουμε στην παγίδα των ρητορικών οξύνσεων

από Philippos

Απάντηση στις νέες τουρκικές προκλήσεις έδωσε αυτή τη φορά από το βήμα της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Όπως ανέφερε, «είναι πέραν και του απαράδεκτου η αναφορά σε κατοχή των ελληνικών νησιών. Χρησιμοποίησα ενώπιον -και επί τούτου- της Γαλλίδας Εξωτερικών την έκφραση νταηλίκια ακριβώς για να υπογραμμίσω το πόσο απαράδεκτα είναι αυτά τα πράγματα τα οποία είναι και πρωτόγνωρα πρωτάκουστα».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ.Δένδιας σημείωσε ότι «είναι προφανές ότι υπάρχει απόλυτη Ομόνοια του ελληνικού λαού των κομμάτων. Απειλές αγοραίες για το πότε θα έρθει ο καθένας δεν αγγίζουν τον ελληνικό λαό όπως επίσης δεν πρόκειται με κανέναν τρόπο να πέσουμε στην προφανή παγίδα των ρητορικών οξύνσεων να απαντήσουμε με ανάλογες αγοραίες απειλές και εκφράσεις και στο τέλος να μετατρέψουμε ένα θέμα αρχής Διεθνούς δικαίου Διεθνούς νομιμότητας σε ανατολίτικο καβγά».

Ο υπουργός Εξωτερικών, στη συνέχεια της ομιλίας του, επισήμανε ότι «έχουμε καταφέρει να είμαστε τμήμα μιας Ευρωπαϊκής πραγματικότητας, ένας παράγοντας προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έτσι διατυπώνουμε τη σκέψη μας και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας τραβήξει κάτω στο δικό του επίπεδο. Η γείτονας, ή άλλη χώρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα