Δεν κλείνει το Παίδων Πεντέλης – Το σχέδιο για παιδικούς εμβολιασμούς

από fimotro

Το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης δεν θα κλείσει για να γίνει μέγα εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά, ξεκαθάρισε ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης.

Ειδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Κοντογεώργης τόνισε πως το πιθανότερο σενάριο για το Παίδων Πεντέλης είναι οι εφημερίες του να αντικατασταθούν από τα άλλα νοσοκομεία για να αξιοποιηθεί η ανάγκη εμβολιασμού των παιδιών. Παράλληλα, υπενθύμισε ότι έχουν εμβολιαστεί 35.000 παιδιά, έχουν κλειστεί 70.000 ραντεβού και άνοιξαν επιπλέον 40.000.

Επίσης, ο κ. Κοντογεώργης δήλωσε πως δεν υπάρχει ακόμη σκέψη για τέταρτη δόση, υπενθυμίζοντας ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγήθηκε τέταρτη δόση εμβολίου μόνο για όσους είναι ανοσοκατεσταλμένοι. Ο κ. Κοντογεώργης τόνισε ότι τα πρώτα στοιχεία από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ, την Αγγλία και τη Σκωτία επιτρέπουν «να διατηρείται ένας βαθμός αισιοδοξίας».«Παρατηρούμε τι γίνεται σε άλλες χώρες σε σχέση με τη συμπτωματολογία και τις νοσηλείες. Είμαστε ακόμα επιφυλακτικοί σχετικά με την εξέλιξη της Όμικρον και εφόσον όλα αυτά επιβεβαιωθούν θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε στην τέταρτη δόση» είπε συγκεκριμένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα