Δεν κάνει πίσω για τις αναστολές η εισαγγελέας

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Επιμένει η Αδ. Οικονόμου και παραπέμπει στους ποινικούς κώδικες

Στους νέους ποινικούς κώδικες του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την πρόταση της για αναστολή στην πλειοψηφία των καταδικασθέντων, σημειώνοντας πως δεν προβλέπεται η ανάγκη για λευκό ποινικό μητρώο.

Η Αδαμαντία Οικονόμου εμμένει στην πρόταση της και ανέφερε πως δεν παραπλάνησε και δεν απέκρυψε τίποτα, ούτε για τους καταδικασθέντες που έχουν «λερωμένα» ποινικά μητρώα ούτε για τον Γιάννη Λαγό και την παραβίαση των περιοριστικών όρων.

Ειδικότερα για τον Λαγό ανέφερε ότι πράγματι το 2015 είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους αλλά δυο δικαστικά συμβούλια εξέδωσαν αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες η παραβίαση δεν ήταν σκόπιμη και το 2019, του επετράπη να ταξιδεύει στο εξωτερικό για να ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του ως ευρωβουλευτής.

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Ιωάννα Μάνδρου, η εισαγγελέας είπε ότι δέχθηκε ανήθικες επιθέσεις εκτός δικαστηρίου αλλά και από κάποιους συνηγόρους της Πολιτικής Αγωγής και είπε πως κάτι τέτοιο είναι ανεπίτρεπτο και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται μια εισαγγελική πρόταση με λοιδορίες και διαπόμπευση.

Το παρών στη δίκη δίνει σήμερα ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπεύει παρότι δεν προβλέπεται σχετική διαδικασία, να εξαπολύσει δριμεία επίθεση κατά της προέδρου του Δικαστηρίου.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν είναι άλλωστε κατηγορούμενος, αλλά καταδικασμένος με 13 χρόνια κάθειρξη, ως διευθυντικό στέλεχος μιας εγκληματικής οργάνωσης.

Ο δεύτερος συνήγορος του Γ. Λαγού διάβασε στο δικαστήριο δήλωση του εντολέα του, που έκανε λόγο για «πλάνη του δικαστηρίου» ως προς τη «δήθεν παραβίαση περιοριστικών όρων», επικαλούμενος τα βουλεύματα που ακολούθησαν του βουλεύματος του 2015.

Η έδρα έχει ήδη απαντήσει ότι τα βουλεύματα δεν λειτουργούν σαν Εφετείο και ασφαλώς δεν αντικαθιστά το μεταγενέστερο το προγενέστερο.

Ο συνήγορος ζήτησε να διερευνηθεί ποιος έδωσε εντολή να σταματήσει ο Γ. Λαγός στο αεροδρόμιο, καθώς και να διαβαστούν δηλώσεις του Γ. Λαγού (από βίντεο) που λέει ότι εάν καταδικστεί και δεν δοθεί αναστολή, θα είναι εδώ για να εκτίσει την ποινή του.

Νωρίτερα, επίθεση στην έδρα εξαπέλυσε ο συνήγορος υπεράσπισης του Ι. Λαγού, λέγοντας γιατί το δικαστήριο ζήτησε μόνο το βούλευμα του 2019.

Πρόεδρος: Το δικαστήριο δεν ζήτησε βούλευμα του 2015, αλλά αν υπάρχει τυχόν βούλευμα για παραβίαση περιοριστικών όρων από τον Ι. Λαγό και η εισαγγελέας προσκόμισε του 2015.

Συνήγορος Λαγού: Δεν μπορώ να δεχτώ ότι το δικαστήριό σας δεν ήξερε ότι υπήρχαν άλλα δύο βουλεύματα. Αυτά γιατί δεν τα διαβάζετε;

Πρόεδρος: Τα ανέγνωσε η κυρία εισαγγελέας

Συνήγορος Λαγού: Υπάρχουν όμως και αυτά

Πρόεδρος: Τα δύο επόμενα βουλεύματα δεν λειτουργούν σαν Εφετείο

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα