Δεν αποκήρυξαν τον προστατευτισμό οι G20

από fimotro

Οι ηγέτες της ομάδας των G20 απέφυγαν να αποκηρύξουν τον προστατευτισμό στο κοινό ανακοινωθέν τους, όπου όμως κάνουν λόγο για την ανάγκη «ελεύθερου, δίκαιου και χωρίς διακρίσεις» εμπορικού περιβάλλοντος.

Η οικονομική ανάπτυξη παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, καθώς οι κίνδυνοι έχουν ενταθεί εξαιτίας των εμπορικών και γεωπολιτικών εντάσεων, σημειώνεται στο ανακοινωθέν.

Στη συνέντευξη Τύπου ο οικοδεσπότης Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνσο Άμπε σχολίασε ότι οι G20 συμφώνησαν να πρωτοστατήσουν υπέρ της ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας. Τόνισε ότι κάλεσε τους προέδρους των ΗΠΑ και της Κίνας να διεξάγουν εποικοδομητικές συζητήσεις προκειμένου να μειωθούν οι εντάσεις στο εμπορικό πεδίο.

Μηνύματα κατά του προστατευτισμού εξέπεμψε και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ που κάλεσε τις 20 ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη να μειώσουν τους δασμούς.

«Αν και η επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας είναι καλοδεχούμενη, οι δασμοί που έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ συγκρατούν την παγκοσμια οικονομία, ενώ τα θέματα που δεν έχουν επιλυθεί δημιουργεί σημαντική αβεβαιότητα για το μέλλον», τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα