Δάνεια έως 25.000 ευρώ σε αγρότες – επιχειρήσεις με επιδότηση κεφαλαίου κατά 50%

από fimotro

Δάνεια επιμερισμένου κινδύνου ύψους από 3.000 έως 25.000 ευρώ, με επιδότηση κεφαλαίου κατά 50% και άρα μειωμένο επιτόκιο κατά 50%, θα χορηγούν οι εμπορικές τράπεζες προς γεωργικές εκμεταλλεύσεις και μεταποιητικές επιχειρήσεις μέσω του Ταμείου Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα σε ρόλο διαχειριστή. Επιπλέον, προβλέπεται η επιδότηση επιτοκίου, καθώς και η δυνατότητα επιχορήγησης ανά δάνειο για την παροχή τεχνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης στους τελικούς αποδέκτες.

Το Ταμείο, στο οποίο συνεισφέρει χρηματοδοτικά το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 με 21,5 εκατομμύρια ευρώ, συστήνεται ως ανεξάρτητη χρηματοδοτική μονάδα εντός της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, με υπουργική απόφαση που συνυπογράφουν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Στύλιος και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννης Τσακίρης και η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

«Η ενεργοποίηση του σημαντικού αυτού χρηματοδοτικού εργαλείου, θα συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα της χώρας μας, μέσω της διευκόλυνσης της πρόσβασης σε χρηματοδότηση των αγροτών και των μικρών, πολύ μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του τομέα μεταποίησης γεωργικών προϊόντων σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία», επισημαίνεται σε ανακοίνωση των δύο υπουργείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα