Χτύπησε κόκκινο ο πληθωρισμός στη Γαλλία

από Philippos

Γκάζι πάτησε ο πληθωρισμός στη Γαλλία τον Φεβρουάριο αφού χτύπησε κόκκινο, όπως γράφει το Bloomberg.

Πιο συγκεκριμένα, ο ρυθμός ρεκόρ του γαλλικού πληθωρισμού ήταν ταχύτερος από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί, διατηρώντας την πίεση προς την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την καταπολέμηση της αύξησης των τιμών.

Οι τιμές καταναλωτή σημείωσαν άλμα 7,3% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, η ισχυρότερη άνοδος για τη Γαλλία στην ιστορία της ευρωζώνης. Η στατιστική υπηρεσία Insee είχε αρχικά αναφέρει αύξηση 7,2%.

Η στατιστική υπηρεσία Insee ανέφερε στην έκθεσή της ότι τα τρόφιμα, οι υπηρεσίες και τα μεταποιημένα αγαθά ήταν οι κύριοι συντελεστές στις αυξήσεις των τιμών σε ετήσια βάση, ενώ οι αυξήσεις του ενεργειακού κόστους επιβραδύνθηκαν

Είχε προειδοποιήσει ο Βιλερουά
«Ο πληθωρισμός στη Γαλλία θα φτάσει στην κορύφωσή του στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας και μέλος της ΕΚΤ, Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό.

Στη Γαλλία, ο πληθωρισμός έχει γίνει μια μεγάλη πολιτική πρόκληση για τον Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, καθώς συμπίπτει με την προσπάθειά του να προωθήσει μια αμφιλεγόμενη αναθεώρηση του συνταξιοδοτικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα