Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία άνοδος 1,58%, με σημαντική υποχώρηση του τζίρου

από fimotro

Με άνοδο 1,58% έκλεισε η αγορά του Χρηματιστηρίου την εβδομάδα που τελειώνει, ενώ κάθετη υποχώρηση κατέγραψε ο τζίρος.

Στην αγορά υπήρξε κόπωση σε δεικτοβαρή χαρτιά και τη σκυτάλη της ανόδου πήραν οι μετοχές της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης.

Την ίδια ώρα, σε ιστορικώς χαμηλά επίπεδα κυμαίνεται το περιθώριο των ελληνικών ομολόγων, με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να υποχωρεί ως το 0,79% (νέο ιστορικό χαμηλό) την Πέμπτη.

Ιδιαίτερα θετικά είναι τα αποτελέσματα που ανακοινώνουν οι εισηγμένες εταιρείες για το πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των τραπεζών δείχνει μικρή αύξηση των νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων, με αποτέλεσμα τη θετική αναθεώρηση της αρχικής εκτίμησης για τη δημιουργία νέων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs), λόγω της πανδημίας.

Από τα 112 δισ. ευρώ Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια στο τέλος του 2015 που βρισκόταν στο 50% των συνολικών δανείων, βρίσκονται στα 31,4 δισ. ευρώ και στο 26,1%, με προοπτική να πέσουν στα 7,6 δισ. ευρώ στο τέλος της χρονιάς και μονοψήφιο δείκτη ΜΕΔ.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε την εβδομάδα στις 901,60 μονάδες, έναντι 887,60 μονάδων της προηγούμενης εβδομάδας, σημειώνοντας εβδομαδιαία άνοδο 1,58%. Από τις αρχές του 2021 καταγράφει κέρδη σε ποσοστό 11,45%.

Τεχνικά, εάν διασπαστεί το ψυχολογικό επίπεδο των 900 μονάδων η αγορά μπορεί να κινηθεί στην επόμενη αντίσταση των 920 και υψηλότερα των 950 μονάδων. Στηρίξεις υπάρχουν στις 870 μονάδες και χαμηλότερα στις 850 και 820 μονάδες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα