Πιστεύει ότι αφορά μόνο τους πλούσιους!

Είναι από τα περιστατικά που πραγματικά στην πολιτική λες ότι ο άνθρωπος έχει αποφασίσει να αυτοκτονήσει πολιτικά. Αυτό ακριβώς που έκανε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, οποίος πλέον δίνει την εντύπωση ότι δεν τον ενδιαφέρει πλέον με ποια διαφορά θα χάσει τις εκλογές, παρά μόνο να συσπειρώσει ένα κομμάτι ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ για να μην τον περάσει το ΚΙΝΑΛ.

Είναι προφανές ότι κάτι δεν πάει καλά με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει χαθεί η μπάλα στην Κουμουνδούρου και για να ικανοποιήσουν το μένος που έχουν για τον Μητσοτάκη λένε “όχι” ακόμα και σε αυτά που θα έπρεπε να πουν “ναι’ για να προσεγγίσουν τη μεσαία τάξη. Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι δεν υπάρχει κανένας σοβαρός σύμβουλος που να εξηγεί ποιο είναι το σωστό και πιο το λάθος. Και αυτό θα αποδειχθεί μάλλον καθοριστικό για τον περάσει ο Ανδρουλάκης που είναι πολύ πιο μετριοπαθής και κεντρώος από τον Τσίπρα.

Προφανώς κάποιοι έχουν πει στον Αλέξη Τσίπρα ότι με την τακτική αυτή θα βγει κερδισμένος. Δεν ξέρουμε ποιοι είναι οι σύμβουλοι αυτοί, όποιοι και αν είναι πάντως, τον οδηγούν με μαθηματική βεβαιότητα στην πολιτική αυτοκτονία του. Και δεν μιλάμε για μια εκλογική ήττα. Μιλάμε για μεγαλύτερη ήττα από τις τελευταίες εκλογές που θα σηματοδοτήσει την πολιτική αποστρατεία του…

Ολόκληρη η δήλωση του:

Η αντιμετώπιση της οικονομικής ασφυξίας δε γίνεται ούτε με ημίμετρα ούτε με ελαφρύνσεις για λίγους
Η σημερινή ανακοίνωση του κ. Μητσοτάκη για μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ, έχει για άλλη μια φορά λίγους αποδέκτες και κυρίως τις μεγάλες ιδιοκτησίες, αφού ουσιαστικά απαλλάσσει τους μεγαλοϊδιοκτήτες από το συμπληρωματικό φόρο.
Για τις μικρές και μεσαίες ιδιοκτησίες, δηλαδή τη συντριπτική πλειοψηφία, απλά προσπαθεί να μετριάσει τις υπέρογκες επιβαρύνσεις που έρχονται με τις νέες αντικειμενικές αξίες που τίθενται σε ισχύ.
Η αντιμετώπιση του πρωτοφανούς κύματος της ακρίβειας που λαμβάνει διαστάσεις οικονομικής ασφυξίας για την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, δε γίνεται ούτε με ημίμετρα ούτε με ελαφρύνσεις που αφορούν κατά βάση λίγους.
Απαιτούνται άμεσα μέτρα που θα ανακουφίσουν την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.
Απαιτείται:
-Κυβερνητική παρέμβαση για αποκλιμάκωση στα τιμολόγια της ΔΕΗ.
-Μείωση του ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα.
-Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.
-Άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.
Αυτά τα μέτρα όμως, μπορεί να εγγυηθεί μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.
Γι’ αυτό και η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία το συντομότερο δυνατό, αποτελεί πλέον ζήτημα επιβίωσης αλλά και αξιοπρέπειας για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα