Μπουρλά για ευλογιά των πιθήκων: Δεν ανησυχούμε αυτή τη στιγμή

από fimotro

Η ευλογιά των πιθήκων μας απασχολεί, όπως και όλα τα ζητήματα υγείας που ανακύπτουν, αλλά ο πραγματικός κίνδυνος παραμένει ο κορονοϊός, δήλωσε ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, σε δηλώσεις του την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, όπου σε ειδική τελετή αναγορεύτηκε σε επίτιμο πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ.

«Είχα την ευκαιρία φυσικά από τις πρώτες στιγμές που ανακοινώθηκε κάτι τέτοιο να το κοιτάξω με τους συνεργάτες μου. Δεν ανησυχούμε αυτή τη στιγμή ότι κάτι τέτοιο θα αποτελέσει μεγάλο κίνδυνο», ανέφερε, απαντώντας σε ερώτηση για τη νέα υγειονομική απειλή και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι ο στόχος όλων μας αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι η αντιμετώπιση του κορονοϊού. Αυτός είναι ο πραγματικός κίνδυνος».

Σε ερώτηση για το υπό ανάπτυξη νέο εμβόλιο, που θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και τις νέες παραλλαγές του ιού, απέφυγε να δώσει συγκεκριμένη απάντηση: « Δεν έχω να πω κάτι. Δουλεύουμε γι΄ αυτό, είμαι αισιόδοξος», σημείωσε.

Στην ομιλία του, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, ο επικεφαλής της Pfizer ανέφερε πως τα εμβόλια κατάφεραν να αποτρέψουν περισσότερα από 3 εκατομμύρια θανάτους και περισσότερες από 17 εκατομμύρια νοσηλείες μόνο στην Αμερική, ενώ επικαλέστηκε τις ανακοινώσεις του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, σύμφωνα με τις οποίες έχουν αποτραπεί περίπου 40.000 θάνατοι στην Ελλάδα. Μέχρι σήμερα έχουν διανεμηθεί περισσότερες από 3,4 δισεκατομμύρια δόσεις μόνο του εμβολίου της Pfizer σε 179 χώρες του κόσμου, ενώ οι συνεργασίες συνεχίζονται και για την από του στόματος θεραπεία σε ασθενείς σε όλο τον κόσμο.

«Για παράδειγμα, τεχνολογίες όπως το mRNA θα μας δώσουν τη δυνατότητα να διευρύνουμε το φάσμα των ασθενειών που μπορούν δυνητικά να εξαλειφθούν ή να προληφθούν και να προετοιμαστούμε έγκαιρα για μελλοντικές πανδημίες», τόνισε και πρόσθεσε: «πιστεύω ακράδαντα ότι ζούμε σε μια περίοδο επιστημονικής Αναγέννησης. Τα επόμενα 10 χρόνια η ανθρωπότητα θα δει σοβαρότατες καινοτομίες που θα αλλάξουν τον χάρτη των ασθενειών αυτού του κόσμου».

Αναφερόμενος στη γενέτειρά του, τη Θεσσαλονίκη, υπογράμμισε πως εξελίσσεται σε κόμβο καινοτομίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με κορυφαίο έμψυχο δυναμικό, ακαδημαϊκά ιδρύματα και ερευνητικά ινστιτούτα, γεγονός που συνέβαλε στο να επιλεγεί η πόλη αυτή για τη μεγάλη στρατηγική επένδυση της Pfizer.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα