Μπακογιάννης για Εξάρχεια: Τα έργα για την γραμμή 4 του Μετρό θα γίνουν

από fimotro

Για την κατασκευή του σταθμού του μετρό στα Εξάρχεια και την ανάπλαση στο Λόφο του Στρέφη, μίλησε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή Newsroom.

Τόνισε ότι δεν είναι οι μόνιμοι κάτοικοι οι οποίοι αντιδρούν στα έργα, αλλά μια μικρή ομάδα ατόμων που βρήκαν αφορμή για να δώσουν μια μάχη ιδεοληπτική, καθώς βλέπουν τα Εξάρχεια σαν «πολιτικό φετίχ».

Ο δήμαρχος Αθηναίων, είπε ότι του πήρε λίγο καιρό να καταλάβει πως λειτουργούν τα συμφέροντα στα Εξάρχεια και πως γίνεται να επενδύουν κάποιοι στην αποτυχία μας πόλης. «Είναι η λογική του απόλυτου μηδενισμού», πρόσθεσε, θυμίζοντας τις αντιδράσεις που υπήρξαν στη δίχρονη προσχολική αγωγή για 1.200 παιδάκια σε όλη την Αθήνα.

«Το μετρό είναι για όλους. Δεν υπάρχουν αριστερά και δεξιά βαγόνια», τόνισε ο κ. Μπακογιάννης και πρόσθεσε ότι με την γραμμή 4 του μετρό, θα κινούνται καθημερινά 350.000 άνθρωποι και πάνω από 55.000 αυτοκίνητα θα φύγουν από τους δρόμους της Αθήνας.

Για το Λόφο του Στρέφη, τόνισε ότι είναι ένας από τους ωραιότερους της Αθήνας που είναι εδώ και χρόνια παρατημένος και παραδομένος στην παραβατικότητα, την εγκληματικότητα, την ηχορρύπανση και την οχλοβοή.

Το έργο υποδομών που προχωρά ο δήμος της Αθήνας στο λόφο, αφορά εργασίες χωματουργικές, φύτευσης και πυρασφάλειας ενώ έχει εξασφαλιστεί χορηγία άνω του 1 εκατ. ευρώ.

Μουριές στην Αθήνα: Χάσαμε το 1,5% των δέντρων τις πόλης – Τι συμβαίνει

Ο δήμαρχος Αθηναίων, αναφέρθηκε στο ζήτημα της προσβολής των μουριών της πρωτεύουσας από ένα ξυλοφάγο έντομο που εμφανίστηκε αρχικά στην Κρήτη το 2017 και έφτασε και στην Αθήνα το 2019.

«Είναι συνυφασμένες με την ζωή στην πόλη. Έχουμε 25.000 μέσα στην Αθήνα», τόνισε ο κ. Μπακογιάννης και πρόσθεσε πως ήδη έχουν χαθεί γύρω στα 1.300 δέντρα, δηλαδή το 1,5% των δέντρων της πόλης. Σε ορισμένες μάλιστα περιοχές όπως στο Βοτανικό και το Κουκάκι, η απώλεια δέντρων φτάνει έως 30%.

Σε συνεργασία με τους επιστημονικούς φορείς, ο δήμος Αθήνας προσπαθεί να σώσει τα δέντρα, ωστόσο στις περιπτώσεις κατά τις οποίες απαιτείται να κοπούν και να ταφούν, «εκεί αμέσως φυτεύουμε μια νέα μουριά», είπε ο κ. Μπακογιάννης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα