Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να εκτρέψουν ποσότητες φυσικού αερίου για την Πολωνία και τη Βουλγαρία

από Philippos

Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να εκτρέψουν την πώληση φορτίων φυσικού αερίου στην Πολωνία και τη Βουλγαρία για να βοηθήσουν τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Σημειώνεται ότι την Τετάρτη η Ρωσία διέκοψε τις προμήθειες φυσικού αερίου στις δύο χώρες.

«Έχουμε συνεργαστεί με συμμάχους, και μπορεί να εκτρέψουμε την πώληση ποσοτήτων φυσικού αερίου από αυτές τις χώρες, στην Πολωνία και τη Βουλγαρία» σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σύμφωνα με το CNN.

«Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή» σημείωσε.

Επισήμανε ότι παρά τους ισχυρισμούς της Ρωσίας ότι είναι μια αξιόπιστη πηγή ενέργειας για τον κόσμο, «οι ενέργειές τους έναντι της Πολωνίας και της Βουλγαρίας δείχνουν το αντίθετο». Αυτό, είπε ο Μπάιντεν, δείχνει ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί την ενέργεια «όχι απλώς ως εμπόρευμα, αλλά ως όπλο».

«Δεν θα αφήσουμε τη Ρωσία να εκφοβίσει και να εκβιάσει για να γλιτώσει τις κυρώσεις» πρόσθεσε.

Απαντώντας στα σχόλια της Ρωσίας σχετικά με την πιθανότητα ο πόλεμος στην Ουκρανία να κλιμακωθεί σε πυρηνική σύγκρουση εάν η Δύση συνεχίσει να υποστηρίζει το Κίεβο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σχολίασε ότι αυτό είναι «αντανάκλαση της αποτυχίας της Ρωσίας».

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι τα σχόλια της Ρωσίας τον ανησυχούν, «επειδή δείχνουν την απόγνωση της Ρωσίας».

«Κανείς δεν πρέπει να κάνει άσκοπα σχόλια σχετικά με τη χρήση πυρηνικών όπλων» υπογράμμισε.

«Είμαστε έτοιμοι για ό,τι κι αν κάνουν» δήλωσε για τους Ρώσους ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Ποτέ δε θα πετύχεις να κυριαρχήσεις στην Ουκρανία» ήταν το μήνυμά του στον Βλαντίμιρ Πούτιν. «Η επιθετικότητα δε θα νικήσει, οι απειλές δε θα νικήσουν» διεμήνυσε ο Τζο Μπάιντεν.

Όπως σημείωσε, «όλες αυτές οι ενέργειες αφορούν την αλήθεια – η επένδυση στην ελευθερία και την ασφάλεια της Ουκρανίας είναι ένα μικρό τίμημα για να τιμωρηθεί η επιθετικότητα της Ρωσίας για να μειώσει τον κίνδυνο μελλοντικής σύγκρουσης».

Προτρέποντας το Κογκρέσο να εγκρίνει το νέο νομοσχέδιο, με βοήθεια ύψους 33 δισεκ. δολαρίων στο Κίεβο, το συντομότερο δυνατό ο Τζο Μπάιντεν είπε χρειάζεται περισσότερη χρηματοδότηση για να διασφαλιστεί η αποκατάσταση της επισιτιστικής ασφάλειας στην Ουκρανία και να αποκατασταθούν οι εξαγωγές σιτηρών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα