Σήμερα οι αποφάσεις για σκληρότερο lockdown

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Επιστροφή στο lockdown Μαρτίου 2020 ένα χρόνο μετά;

Εκτάκτως συνεδρίασε η υπο-επιτροπή των λοιμωξιολόγων, η οποία εξέτασε τον χάρτη με τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές. Στο τραπέζι βρίσκεται το καθολικό lockdown τύπου Μαρτίου με τις ανακοινώσεις για νέα μέτρα να γίνονται την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021.

Όπως προέκυψε από πηγές του υπ., Υγείας, η συνεδρίαση ήταν ολιγόωρη και δεν ελήφθησαν συγκεκριμένα μέτρα. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, στο τραπέζι είναι η πρόταση να επιβληθεί ένα lockdown σαν του περασμένου Μαρτίου με απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την χώρα, αλλά συγκεκριμένης χρονικής διαρκειας.

Σε περίπτωση που παρθεί τέτοια απόφαση, θα αυξηθεί κατά πολύ η τηλεργασία, ενώ συζητείται να υπάρξουν και πιο εντατικοί και αυστηρό έλεγχοι από τα αρμόδια όργανα.

Σημειώνεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 2.353 νέα κρούσματα, με την Αττική να είναι μία ιδιαίτερα επιβαρυμένη επιδημιολογικά περιοχή, με 1.159 νέες μολύνσεις.

«Αύριο αυστηρό lockdown»

Αυστηρό lockdown τύπου Μαρτίου του 2020 πρότεινε μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Ή θα το κάνουμε σοβαρά, ένα ολικό lockdown και θα το εφαρμόσουμε σοβαρά, ή πραγματικά θα πρέπει να ανοίξουμε και εκεί πια να λειτουργήσουμε με όσο δυνατόν καλύτερους τρόμους ασφάλειας μπορούμε» επισήμανε.

«Θεωρώ ότι θα πρέπει να παραμείνουμε συνεπείς σε αυτό που η χώρα έβαλε ως στόχο από την αρχή και αρά και να πάμε σε ένα αυστηρότερο αλλά σοβαρότερο lockdown», τόνισε.

«Στην πράξη δεν εφαρμόζουμε σωστά τα μέτρα» επεσήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Σαρηγιάννης, ενώ αναγνώρισε την κούραση των πολιτών που οδηγεί σε αγανάκτηση.

«Αν μιλάμε για άνοιγμα στις 16 λιανεμπορίου, σχολείων, για μια επαναφορά σε έναν βαθμό κανονικότητας, προφανώς τα πράγματα είναι δύσκολα. Προφανώς κάποια στιγμή θα υπάρξει η θετική επίπτωση των εμβολίων, αλλά αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι δύσκολη. Ήταν προβλέψιμα δύσκολη αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα».

«Για εμένα θα πρέπει να πάμε σε αυστηρό lockdown αύριο για περισσότερο από δύο βδομάδες. Δεν θα μπορέσουμε να φτάσουμε σε ικανοποιητικούς αριθμούς αποσυμπίεσης σε δύο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα