ΑΣΕΠ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι 108.000 υποψήφιοι

από Philippos

Στα θρανία θα καθίσουν αύριο, Σάββατο, 4 Μαρτίου, 108.000 υποψήφιοι για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Οι 5.124 επιτυχόντες του διαγωνισμού θα αποτελέσουν, σύμφωνα με την εφημερίδα «Απογευματινή», τη «δεξαμενή» από την οποία τα υπουργεία, οι δήμοι, οι περιφέρειες, οι αποκεντρωμένες διοικήσεις, οι ανεξάρτητες Αρχές και τα νομικά τους πρόσωπα θα προσλαμβάνουν με προκήρυξη το προσωπικό που χρειάζονται ώστε να καλύψουν κενές οργανικές θέσεις.

Ο επόμενος γραπτός διαγωνισμός προβλέπεται να γίνει σε δύο χρόνια.

Έλεγχος ταυτοποίησης
Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέλθουν στο εξεταστικό κέντρο, όπου θα διαγωνιστούν, τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα από την έναρξη της εξέτασης, τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα, ώστε να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος ταυτοποίησης. Χωρίς ταυτότητα, διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο για την ταυτοποίηση δεν θα επιτραπεί σε υποψήφιους η συμμετοχή στον διαγωνισμό.

Στη συνέχεια θα τοποθετηθούν στην εξεταστική αίθουσα αλφαβητικά, με βάση τις καταστάσεις που έχουν αποσταλεί στα εξεταστικά κέντρα, 30 λεπτά νωρίτερα από την έναρξη. Τα κινητά τηλέφωνα θα είναι απενεργοποιημένα κατά την είσοδο των υποψηφίων στις αίθουσες εξετάσεων και τοποθετημένα στο πάτωμα, μαζί με τα «έξυπνα ρολόγια». Απαγορεύεται οι υποψήφιοι να έχουν μαζί τους βιβλία και άλλα βοηθήματα. Κανείς υποψήφιος δεν θα μπει στα εξεταστικά κέντρα μετά την αποστολή και την εκφώνηση των θεμάτων.

Μαζί τους οι υποψήφιοι επιτρέπεται να έχουν μόνο δύο στιλό, μαύρο ή μπλε και ένα νερό. Απαγορεύεται ρητώς η χρήση διορθωτικού, γομολάστιχας και κομπιούτερ. Αρνητική βαθμολόγηση.

Αρνητική βαθμολόγηση με συντελεστή -0,20 θα εφαρμοστεί για κάθε λαθεμένη απάντηση υποψηφίων στο μάθημα των Γενικών Γνώσεων. Δηλαδή θα αφαιρείται από τη συνολική βαθμολογία το 20% που θα πάρει κάθε σωστή απάντηση. Δεν επιτρέπεται η αποχώρηση υποψηφίου από την αίθουσα της εξέτασης πριν από την παρέλευση μίας ώρας από την έναρξη της εξέτασης κάθε μαθήματος.

Στους υποψηφίους θα δοθεί ένα απαντητικό φύλλο ανά εξεταζόμενο μάθημα, στο οποίο οι επιτηρητές θα επικολλήσουν την ειδική αυτοκόλλητη ετικέτα με τον γραμμικό κωδικό (barcode) στο αντίστοιχο πλαίσιο.

Οι υποψήφιοι πρέπει να ελέγξουν την ορθότητα των στοιχείων που αναγράφονται στο επάνω τμήμα της (ονοματεπώνυμο κ.λπ.) και στη συνέχεια να υπογράψουν στον προβλεπόμενο χώρο πάνω από την ετικέτα, φροντίζοντας η υπογραφή τους να μη βγει έξω από το πλαίσιο και αλλοιώσει τον γραμμικό κωδικό.

Υποψήφιοι που δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των εξεταστών αποβάλλονται από την αίθουσα και το γραπτό τους σημειώνεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα