Άρπαξαν €92 εκατ. από λογαριασμούς κυπριακής εταιρείας

από fimotro

Το Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος Αρχηγείου, διερευνά αδικήματα που αφορούν συνομωσία προς καταδολίευση, απάτη, κλοπή από διευθυντές ή αξιωματούχους εταιρειών – νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, τα οποία διαπράχθηκαν σε βάρος κυπριακής εταιρείας, μεταξύ των ετών 2011 – 2012, στην Κύπρο, στην Ουκρανία, στην Ελβετία και στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, πρόσωπα τα οποία έλεγχαν την εταιρεία, προέβησαν σε διάφορες αγορές μετοχών. Από τις εξετάσεις, διαπιστώθηκε, ότι η πληρωμή από την εταιρεία, έγινε με πολύ μεγαλύτερο τίμημα από την πραγματική αξία των περιουσιακών τους στοιχείων.

Με τον τρόπο αυτό, τα εν λόγω πρόσωπα κατάφεραν και αποξένωσαν (σε 7 περιπτώσεις) από τους λογαριασμούς της εταιρίας σε Κύπρο και Ελβετία, το συνολικό ποσό των 92 εκατομμύριων δολαρίων Αμερικής. 
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, η Αστυνομία προχώρησε στις 17/10/2019, στην έκδοση πέντε ενταλμάτων σύλληψης, ενώ στη συνέχεια εκδόθηκαν και αντίστοιχα Ευρωπαϊκά εντάλματα.

Βάσει του Ευρωπαϊκού εντάλματος, ένας εκ των υπόπτων, ηλικίας 42 ετών, συνελήφθη στις 17/01/2020 στη Βουδαπέστη και ακολούθως στις 29/01/2020 παραδόθηκε στις Κυπριακές Αρχές, όπου συνελήφθη βάσει του εθνικού εντάλματος σύλληψης.

Το ΓΔΟΕ Αρχηγείου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Πηγή: philenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα