Αργεντινή: Νέα βουτιά για το πέσο

από fimotro

Η βουτιά του πέσο συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα, εντείνοντας την πίεση στην κυβέρνηση του Μαουρίσιο Μάκρι να διασφαλίσει στήριξη από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, το νόμισμα της Αργεντινής καταγράφει πτώση 7,4% τη Δευτέρα στα 24,7 πέσο το δολάριο, διευρύνοντας τις συνολικές απώλειες των τελευταίων δώδεκα ημερών στο 18%.

Η κυβέρνηση της Αργεντινής βρίσκεται σε συζητήσεις με το ΔΝΤ για την χορήγηση μιας πιστωτικής γραμμής, καθώς οι παρεμβάσεις της κεντρικής τράπεζας στις αγορές με την πώληση συναλλαγματικών αποθεμάτων και οι αυξήσεις επιτοκίων δεν κατάφεραν να διακόψουν την διολίσθηση του νομίσματος.

Το ΔΝΤ δεν είναι δημοφιλές στην Αργεντινή, εξαιτίας του αντίκτυπου που είχε στην οικονομία της Λατινικής Αμερικής στην αρχή της δεκαετίας του 2000. Το Ταμείο ανέφερε σε ανακοίνωση του πως οι συζητήσεις με την κυβέρνηση Μάκρι συνεχίζονται.

«Αποτελεί κοινό μας στόχο να καταλήξουμε σε μια άμεση κατάληξη των συζητήσεων αυτών» σημείωσε το ΔΝΤ.

Την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί άτυπη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου για την Αργεντινή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα