Άρειος Πάγος: Συνταγματικός ο νόμος περί απιστίας τραπεζικών στελεχών

από fimotro

Η εξέλιξη αυτή βγάζει από την ομηρεία πολλά τραπεζικά στελέχη

Ομόφωνα συνταγματική έκρινε με μία πρώτη απόφαση του ο Άρειος Πάγος τη διάταξη του νέου Ποινικού Κώδικα που ορίζει πως το αδίκημα της απιστίας των τραπεζιτών διώκεται μόνο κατ’ έγκληση της Τράπεζας που υπέστη τη ζημία.

Ωστόσο στον Άρειο Πάγο βρίσκονται υποθέσεις σε άλλα τμήματα που δεν δεσμεύονται για τη δική τους απόφαση με αυτή που εξέδωσε σήμερα το ΣΤ΄ Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται ιδιαίτερα θετική καθώς βγάζει από την ομηρεία πολλά τραπεζικά στελέχη και ταυτόχρονα απομακρύνει τις σκιές που υπήρχαν γύρω από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα για το κατά πόσο στο παρελθόν οι διοικήσεις κινήθηκαν εντός των θεσμικών πλαισίων.
To πλέγμα αυτών των ρυθμίσεων αφορά περί τα 165 τραπεζικά στελέχη, ενώ αφορά και 50 επιχειρηματίες.
Η απόφαση του Αρείου Πάγου αποδεικνύει ότι η ανώτατη δικαστική αρχή θεωρεί ότι οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών κινήθηκαν νόμιμα, ενώ η επικύρωση των νέων νόμων που έχουν θεσμοθετηθεί διασφαλίζει στο μέλλον ότι οι τραπεζίτες δεν θα είναι υπόλογοι σε διάφορες υποθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα