Το εμβόλιο της γερμανικής εταιρείας Biontech βρίσκεται λίγο πριν από την αδειοδότηση

Η γερμανική κυβέρνηση δημιουργεί προϋποθέσεις, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού τους επόμενους μήνες, όπως αναφέρει η Deutsche Welle. Το γερμανικό υπουργείο Υγείας έχει ζητήσει από τα κρατίδια να δηλώσουν έως τις 10 Νοεμβρίου χώρους που μπορούν να μετατραπούν σε κέντρα εμβολιασμού. Στόχος είναι να δημιουργηθούν 60 κέντρα που θα εξοπλιστούν με τις απαραίτητες ψυκτικές συσκευές, οι οποίες λείπουν από πάρα πολλά ιατρεία.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Υγείας επιβεβαίωσε ότι ενδεχομένως στις αρχές του 2021 θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Bild, το εμβόλιο της γερμανικής εταιρείας Biontech βρίσκεται λίγο πριν από την αδειοδότηση. Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel, ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν εκφράζει την άποψη ότι από τη στιγμή που διατεθεί η αναγκαία ποσότητα θα χρειαστεί τουλάχιστον περίπου μισός χρόνος για τον εμβολιασμό του πληθυσμού στη Γερμανία.

Ξανάρχισε η δοκιμή του εμβολίου της AstraZeneca

Εν τω μεταξύ η κλινική δοκιμή του πειραματικού εμβολίου της εταιρίας AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης για τον κορονοϊό ξανάρχισε στις ΗΠΑ, τη μοναδική χώρα όπου παρέμενε σε αναμονή, μετά τη σπάνια ασθένεια που εμφάνισε ένας από τους συμμετέχοντες, πριν από περίπου έξι εβδομάδες.

Όπως ανακοίνωσε η φαρμακευτική εταιρεία, η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε σήμερα την έγκρισή της να συνεχιστεί η δοκιμή, όπως έγινε και σε άλλες χώρες τις τελευταίες εβδομάδες. Η δοκιμή είχε διακοπεί σε όλον τον κόσμο στις 6 Σεπτεμβρίου αλλά κατόπιν συνεχίστηκε στη Βρετανία και σε άλλες χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα