Κύπρος: Από σήμερα σε ισχύ το πράσινο πιστοποιητικό

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κυπρου ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, από σήμερα (1η Απριλίου 2021) όλοι οι επιβάτες οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί για προστασία από τον κορωνοϊό και κατέχουν έγκυρο σχετικό Πιστοποιητικό από την Κυπριακή Δημοκρατία, κατά την άφιξή τους στην Κύπρο, ανεξαρτήτως της χώρας από την οποία ταξιδεύουν προς τη Κυπριακή Δημοκρατία, θα εξαιρούνται για σκοπούς εισόδου στην Κυπριακή Δημοκρατία από: (1) την υποχρέωση διενέργειας εργαστηριακών εξετάσεων (2) οποιασδήποτε υποχρέωσης για αυτοπεριορισμό / καραντίνα.

Προϋπόθεση αποτελεί να έχει παρέλθει ο καθορισμένος, από το Υπουργείο Υγείας, αριθμός ημερών μεταξύ της χορήγησης της τελευταίας δόσης (αναλόγως του εμβολίου που τους έχει χορηγηθεί) και της ημερομηνίας ταξιδιού.

Σημειώνεται ότι, οι εν λόγω επιβάτες, κατά την άφιξή τους στην Κυπριακή Δημοκρατία, δεν θα εξαιρούνται από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που διεξάγει το Υπουργείο Υγείας καθώς και της πιστής εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ισχύουν στη Δημοκρατία.

Τέλος, επισημαίνεται ότι οι επιβάτες που κατέχουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού από την Κυπριακή Δημοκρατία, δεν εξαιρούνται από την υποχρέωση συμπλήρωσης της αντίστοιχης ηλεκτρονικής αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα CyprusFlightpass.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα