Από Δευτέρα οι συντάξεις Σεπτεμβρίου

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Τι θα γίνει με τα αναδρομικά

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα πληρωθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις μηνός Σεπτεμβρίου στους συνταξιούχους όλων των Tαμείων. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιώργου Παλαιτσάκη στον Ελεύθερο Τύπο, η καταβολή τους θα γίνει με τέσσερις πληρωμές ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΜΚΑ των συνταξιούχων και ανάλογα με το Tαμείο από το οποίο προέρχονται.

Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών, σύμφωνα με την απόφαση του e-ΕΦΚΑ, έχει ως εξής:

* Στις 24 Αυγούστου 2020, ημέρα Δευτέρα, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

* Στις 26 Αυγούστου 2020, ημέρα Τετάρτη, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

* Στις 27 Αυγούστου 2020, ημέρα Πέμπτη, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).

* Στις 28 Αυγούστου 2020, ημέρα Παρασκευή, θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Αποκατάσταση

Εντός του Οκτωβρίου οι συνταξιούχοι με 30 και άνω έτη ασφάλισης θα περιμένουν και τον επανυπολογισμό των κύριων συντάξεων από τον οποίο θα προκύψουν σημαντικές αυξήσεις που για τους παλιούς πριν τον νόμο Κατρούγκαλου συνταξιούχους θα οδηγήσουν πρώτα σε μείωση ή και σε μηδενισμό της προσωπικής διαφοράς και μετά σε αύξηση σύνταξης στην τσέπη, ενώ για τους συνταξιούχους μετά τον νόμο Κατρούγκαλου οι αυξήσεις θα περάσουν κατευθείαν στην τσέπη. Οι αυξήσεις του επανυπολογισμού θα έχουν και αναδρομικά 12 μηνών που προγραμματίζεται να πληρωθούν τον Νοέμβριο.

Σήμερα τα 534€ σε 56.458  μισθωτούς

Σήμερα καταβάλλεται η αποζημίωση των 534 ευρώ σε 56.458 δικαιούχους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, εκ των οποίων οι 46.629 θα την πάρουν εις διπλούν.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, οι πληρωμές αφορούν:

* σε δηλώσεις 46.629 εργαζομένων που θα πάρουν διπλή την αποζημίωση για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, δηλαδή 1.068 ευρώ, καθώς έχουν δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε ξενοδοχειακές – τουριστικές επιχειρήσεις, καθώς και επιχειρήσεων-εργοδοτών τουριστικών λεωφορείων.

* σε αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων κατά τον μήνα Ιούνιο (8.463 δικαιούχοι).

* σε εργαζόμενους ενταγμένους στον Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για το χρονικό διάστημα 15/6/2020-30/6/2020 (1.366 δικαιούχοι).

Με τη νέα πληρωμή το συνολικό ποσό που έχει καταβληθεί ως τώρα για τη στήριξη των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων καθώς και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού ανέρχεται σε 1.569.589.168 ευρώ και αφορά αποζημιώσεις ειδικού σκοπού και κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα