Απάντηση Σκυλακάκη στα fake news του ΣΥΡΙΖΑ: Εξονυχιστικά κοστολογημένο το πρόγραμμα της ΝΔ

από fimotro

Με μια μακροσκελή δήλωση απάντησε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης στα fake news του ΣΥΡΙΖΑ για το δήθεν κρυφό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή όσα δήλωσε ο πρώην υπουργός για το πρόγραμμα σταθερότητας που έχει κατατεθεί και εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Στη δήλωση του, ο κ. Σκυλακάκης κάνει λόγο για «τερατώδη ψέματα» και επαναλαμβάνει ότι «το πρόγραμμα της ΝΔ, το οποίο έχουν το θράσος να κατηγορούν ως μη ορθά κοστολογημένο, έχει εξονυχιστικά κοστολογηθεί και η σχετική κοστολόγηση έχει ήδη παρουσιαστεί με ανακοίνωσή μου στις 9 Μαΐου και περιλαμβάνει μέτρα που μπορούσαμε να βάλουμε ρητά στο Πρόγραμμα Σταθερότητας όταν κατατέθηκε, ύψους 6,266 δισ. μέχρι και 2027, που περιγράφονται αναλυτικά, και 2,903 δισ. που περιλαμβάνονται ως δημοσιονομικός χώρος, και αναφέρεται ρητά στη σελίδα 17 ότι θα χρησιμοποιηθούν για πρόσθετες δαπάνες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της ΝΔ που δεν είχε παρουσιαστεί όταν καταρτιζόταν το πρόγραμμα σταθερότητας και αφορά τις πρόσθετες προεκλογικές μας δεσμεύσεις».

Ο κ. Σκυλακάκης προσθέτει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το θράσος να μας κατηγορεί με ψέματα όταν το πρόγραμμά του με όποια κοστολόγηση -τη δική του ή οποιουδήποτε άλλου έχει δημοσιονομικό κόστος από 60 έως 83 δισ. στην τετραετία, που αποτελεί καθαρή απάτη αφού σε κανένα πιθανό και απίθανο δημοσιονομικό σενάριο δεν υπάρχει ούτε μια στο δισεκατομμύριο πιθανότητα να υλοποιηθεί. Αμφισβητεί δηλαδή αν υπάρχουν 3 δισ. και ο ίδιος προτείνει από 60 ως 83 δισ».
Διαβάστε την ανακοίνωση του:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα