Αντίθετη με ένα γενικό lockdown η καθηγήτρια Αθηνά Λινού

από fimotro

Όχι» σε ένα καθολικό lockdown αλλά ενίσχυση των γενικευμένων μέτρων, τόνισε ξανά η Αθηνά Λινού. Είναι λάθος να κλείνεται ο κόσμος στα σπίτια, πρέπει να αξιοποιηθεί η ύπαιθρος, εκτιμά η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ.

«Το κλείσιμο στα σπίτια είναι λάθος». Με αυτή τη δήλωση η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, τάχθηκε ενάντια στα περί πιο σκληρών μέτρων εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στον ANT1:

«Όταν είναι τα πάντα κλειστά το να κλείνουμε τους ανθρώπους σε κλειστούς χώρους δημιουργούμε κίνδυνο μετάδοσης. Θα ήθελα να δω τους ανθρώπους, με σύνεση, να είναι στο ύπαιθρο, να περπατάνε στον δρόμο, να πάνε σε πάρκα, χωρίς να συνωστίζονται. Δεν εννοώ να κάνουν συγκεντρώσεις ή υπαίθρια πάρτι. Να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι άνθρωποι και να τους ενθαρρύνουμε να κυκλοφορούν. Η αξιοποίηση της υπαίθριας χώρας είναι ένα από τα μέσα που προτείνει και η Αμερική μέσα στα προληπτικά μέτρα».

Υπογράμμισε δε πως πρέπει, αντίθετα, να υπάρξει ενίσχυση των γενικευμένων μέτρων και της εξ αποστάσεως εργασίας, και να γίνουν πολλά τεστ στους χώρους εργασίας και τα σχολεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα