Ανοίγουν μουσεία, θερινά σινεμά, ανοιχτά θέατρα

από fimotro

Εισήγηση για άνοιγμα ερασιτεχνικού αθλητισμού 10 Μαΐου

Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων ενέκρινε τις προτάσεις της κυβέρνησης για τις νέες άρσεις των περιορισμών που είχαν επιβληθεί.

Συγκεκριμένα η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε:

Να ανοίξουν τα μουσεία στις 14 Μαΐου

Τα θερινά σινεμά στις 21 Μαΐου

Τα ανοιχτά θέατρα για συναυλίες και παραστάσεις στις 8 Μαΐου

και από 17 Μαΐου να ξεκινήσουν ξανά την δράση τους οι αθλητικές ακαδημίες σε ανοιχτούς χώρους με μικρά σταθερά τμήματα έως δέκα άτομα για τρεις εβδομάδες

Θυμίζουμε ότι ήδη για διάφορα επιμέρους ζητήματα που εισηγήθηκε η αρμόδια για τον κορονοϊό επιστημονική επιτροπή προχθές, Τετάρτη, ανακοινώθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Τι προβλέπεται

Ειδικότερα, αύριο Σάββατο 8 Μαΐου ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες και μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.

Από την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Μαΐου, που γυρίζουν στις τάξεις οι μαθητές όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης, επαναλειτουργούν τα διά ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλαδικές και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.

Την ίδια ημέρα επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια. Από 17 Μαΐου επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται και η διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Τα μηνύματα

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο 15 Μαΐου είναι η «πρεμιέρα» του τουρισμού. Εως τις 15/5 είναι σε ισχύ η υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033 για τη δικαιολόγηση όλων των μετακινήσεων, όπως έχει αναφέρει επίσημα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Θεωρείται ότι τα μηνύματα θα σταματήσουν με το «άνοιγμα» στον τουρισμό, ακόμη όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί και ανακοινωθεί επίσημα. Αντίστοιχα, την ίδια ημερομηνία εκτιμάται ότι θα απελευθερωθούν και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Ο κ. Χαρδαλιάς έως σήμερα έχει ανακοινώσει ότι απαγορεύονται τουλάχιστον έως τις 10/5.

Ακόμη ένα ζήτημα για το οποίο συμφώνησαν οι λοιμωξιολόγοι και επιδημιολόγοι σε συνεδρίασή τους προχθές, Τετάρτη, είναι η κατάργηση του ραντεβού στο λιανεμπόριο, επίσης από τα μέσα του μήνα. Πρόκειται για ένα θέμα για το οποίο αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα