Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 10ετές ομόλογο

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Το ελληνικό δημόσιο άνοιξε σήμερα το πρωί βιβλίο προσφορών για το 10ετές ομόλογο αναφοράς, λήξεως στις 16 Ιουνίου 2030. Αρχική τιμή-στόχος δόθηκε το επιτόκιο mid swap συν 170-175 μονάδες βάσης. Το επιτόκιο δηλαδή κινείται στη ζώνη του 1,65-1,7%.

Ανάδοχοι της έκδοσης έχουν οριστεί οι BNP Paribas, BofA, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC και JPMorgan.

Στόχος είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η άντληση 2,5 δισ. ευρώ, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι ανάγκες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς μετά τον Ιούλιο θα αρχίσουν να εισρέουν ευρωπαϊκά κονδύλια.

Την έκδοση είχε προαναγγήλει, σε συνέντευξή του, πριν από λίγες ημέρες, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προσθέτοντας ότι τα ποσά αυτά που δανείζεται το κράτος χρησιμοποιούνται -μαζί με τον αυξημένο δανεισμό από έντοκα γραμμάτια, τα έσοδα του προϋπολογισμού και τη χρήση των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης- για τη χρηματοδότηση των μέτρων στήριξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα