Ανοίγει πάλι το θέμα της αξιολόγησης στο Δημόσιο

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News

Στις ράγες του τραίνου προσπαθεί να ξαναβάλει την αξιολόγηση στο Δημόσιο, ο υπουργός Εσωτερικών. Με επείγουσα εγκύκλιό του, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ζητά να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία για το 2018, και να πληροφορηθεί τι έχει γίνει το 2017, καθώς την είχε τορπιλίσει η ΑΔΕΔΥ με λευκή απεργία.

Η εγκύκλιος έχει αποσταλεί σε όλα τα υπουργεία, τις περιφέρειες και τους δήμους, ενώ ζητεί και τις οριστικές βαθμολογίες για το 2017, σύμφωνα με το STAR.

ΑΔΕΔΥ: Με αποχή απαντά στην αξιολόγηση

Η ΑΔΕΔΥ από το 2017 αντιδρά στην αξιολόγηση, με λευκή απεργία, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι αντικειμενική.  Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, αν κι ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας προβλέπει ότι σε δυο συνεχόμενες αρνητικές αξιολογήσεις, ο δημόσιος υπάλληλος πάει σπίτι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, το διάστημα 2014 έως 2018, εντοπίστηκαν 2.002 επίορκοι υπάλληλοι. Ανάκληση διορισμού έγινε όμως μόνο για 476, και ασκήθηκε δίωξη εις βάρος μόλις 111.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα