Ανδρουλάκης: Ο Ερντογάν μιμείται τον αναθεωρητισμό του Πούτιν

από Philippos

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ–Κίνήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, συναντήθηκε την Τρίτη στο γραφείο του στη Βουλή με τον υποψήφιο Πρόεδρο στις Κυπριακές εκλογές, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επεσήμανε οτι «ο Τούρκος Πρόεδρος μιμείται τον αναθεωρητισμό του Πούτιν και γι’ αυτό οι εταίροι μας πρέπει να στηρίξουν τις προσπάθειες, που καταβάλουμε για να υπάρξει εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, καθώς και ένα πλαίσιο σεβασμού των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου στην ευρύτερη περιοχή. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την ειρήνη και την ευημερία στην ευρύτερη περιοχή».

Πρόσθεσε πώς «πρέπει οι Ευρωπαίοι εταίροι να στηρίξουν τις προσπάθειες που κάνουμε και για να υπάρξει εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, αλλά και ένα πλαίσιο σεβασμού των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και του Διεθνούς δικαίου στην ευρύτερη περιοχή. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την ειρήνη και την ευημερία».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απευθυνομένος στον κ. Χριστοδουλίδη σημείωσε ότι ως νέος πολιτικός, μπορεί να πετύχει πολλά για τον κυπριακό Ελληνισμό.

Από τη πλευρά του ο υποψήφιος για την Προεδρία της Κύπρου ανέφερε πώς έχει σημασία Ελλάδα και η Κύπρος στη φάση μίας πολύ συγκεκριμένης στρατηγικής να αντιμετωπίσουν αυτήν την αναθεωρητική -όπως πολύ εύστοχα την χαρακτήρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης- συμπεριφορά που δε διαφέρει καθόλου από αυτά που βλέπει ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Χριστοδουλίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα