Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Σε εφαρμογή κανονισμών της ΕΕ οι τράπεζες αναπροσαρμόζουν την τιμολογιακή πολιτική για πραγματοποίηση αναλήψεων με χρήση κάρτας που έχει εκδοθεί από άλλη τράπεζα.

Τραπεζικά στελέχη που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν πως το υψηλό κόστος λειτουργίας των ΑΤΜ –που έχει αυξηθεί περαιτέρω εξαιτίας περιστατικών βανδαλισμών-υποχρεώνει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να χρεώνουν προμήθεια σε όσους δεν είναι πελάτες τους και πραγματοποιούν αναλήψεις.

Η αναπροσαρμογή των χρεώσεων αποτελεί ένα ακόμα κίνητρο για περιορισμό στη χρήση των μετρητών και πραγματοποίηση πληρωμών με χρεωστικές κάρτες. Όσοι, ωστόσο, εξακολουθούν να επιμένουν στα μετρητά, θα πρέπει να αναζητούν ATM της δικής τους τράπεζας για να γλυτώσουν την επιβάρυνση.

H προσαρμογή των προμηθειών που χρεώνονται για την ανάληψη από ΑΤΜ άλλης τράπεζας θα ξεκινήσει από την ερχόμενη εβδομάδα και γίνεται ξεχωριστά από κάθε πιστωτικό ίδρυμα ανάλογα με τη διάρθρωση του δικτύου του και την επιχειρηματική του πολιτική.

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει ανακοινώσει την προσαρμογή των τιμολογίων που αφορούν τις αναλήψεις μετρητών αρχής γενομένης από τις 22 Ιουλίου. Οι κάτοχοι καρτών που θα χρησιμοποιούν ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς για τη συναλλαγή που γίνεται μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ, θα χρεώνονται με 3 ευρώ, ακριβώς όπως μέσω των άλλων διεθνών σχημάτων, αφού πάντως ερωτηθούν αν αποδέχονται τη χρέωση.

Παράλληλα, για τους δικούς της πελάτες η Τράπεζα Πειραιώς από τις 22 Ιουλίου μειώνει την προμήθεια που πληρώνουν όταν κάνουν χρήση των ΑΤΜ άλλης τράπεζας.

Σήμερα σε αυτές τις περιπτώσεις, για ποσό ως 250 ευρώ, υπάρχει χρέωση 1,40 ευρώ και για μεγαλύτερο ποσό 2,20 ευρώ, ενώ από τις 22 Ιουλίου, η χρέωση θα μειωθεί σε 0,60 ευρώ προκειμένου να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο τρόπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα