Αίτηση εμβολίου στην Ε.Ε. από Pfizer-BioNTech

από fimotro

Μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η  αξιολόγηση του υποψήφιου εμβολίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Οι εταιρείες Pfizer και BioNTech κατέθεσαν αίτηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φραμάκων (ΕΜΑ) για την υπό όρους έγκριση του εμβολίου τους κατά του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσαν σήμερα.

Η αίτηση στον ΕΜΑ γίνεται αφού η αμερικανική φαρμακοβιομηχνία Pfizer και η γερμανική BioNTech υπέβαλαν αίτηση στις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ στις 20 Νοεμβρίου.

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν στις 18 Νοεμβρίου τα τελικά αποτελέσματα της τρίτης φάσης δοκιμών του εμβολίου τους κατά της Ccovid-19, σύμφωνα με τα οποία αυτό είναι κατά 95% αποτελεσματικό στην πρόληψη της μόλυνσης, χωρίς να έχει προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες.

Από την πλευρά του, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε πως, αν τα δεδομένα είναι επαρκή, θα ολοκληρώσει μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου την αξιολόγηση του υποψήφιου εμβολίου της Pfizer κατά της Covid-19.

Ο EMA ανακοίνωσε επίσης πως έχει λάβει αίτηση για άδεια διάθεσης στην αγορά του υποψήφιου εμβόλιου της Moderna Inc κατά της Covid-19 και πως, αν τα δεδομένα είναι επαρκή, θα ολοκληρώσει την αξιολόγησή του για το εμβόλιο αυτό μέχρι τις 12 Ιανουαρίου.

Τον Ιανουάριο ξεκινά εμβολιασμούς η Γερμανία

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν δήλωσε την Τρίτη ότι αναμένει τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 για ομάδες προτεραιότητας στη Γερμανία να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο.

Τα κέντρα εμβολιασμού θα είναι έτοιμα να κυκλοφορήσουν το εμβόλιο έως τα μέσα Δεκεμβρίου, αν και δεν είναι πιθανό το εμβόλιο να είναι διαθέσιμο στη χώρα πριν από το επόμενο έτος, πρόσθεσε.

Ο Σπαν προειδοποίησε ότι η χώρα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει δύσκολους χειμερινούς μήνες, σημειώνοντας ότι η μαζική διανομή του εμβολίου είναι πιθανή την άνοιξη ή στις αρχές του καλοκαιριού.

«Μόλις τα εμβόλια μπουν στο κανονικό σύστημα, μπορούμε να διαχειριστούμε μεγάλους αριθμούς», τόνισε ο υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα