Σήμερα, θα υπάρξει αύξηση των ελέγχων κατά τουλάχιστον 20-30%

Απο νωρίς σήμερα το πρωί Δευτέρας, μπήκε σε πλήρη εφαρμογή το γιγαντιαίο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για την τήρηση των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού καθώς οι δύο προηγούμενες ημέρες του lockdown δεν ήταν εργάσιμες.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πλέον, το βασικό θέμα μετά την ολική απαγόρευση και τη δεδομένη μείωση της εγκληματικότητας, είναι οι εντατικοί έλεγχοι και τα μέτρα για τον Covid-19 με όλο το προσωπικό, μετά την ανάκληση των αδειών, να διατίθεται για τον συγκεκριμένο σκοπό. Μόνο το Σάββατο, πρώτη μέρα εφαρμογής, πραγματοποιήθηκαν σε ολη την επικράτεια 55.724 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 585 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις και 698 για μη χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων ενώ επεβλήθησαν και αντίστοιχα πρόστιμα των 300 ευρώ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα, θα υπάρξει αύξηση των ελέγχων κατά τουλάχιστον 20-30% με το σχέδιο της Αστυνομίας να κινείται σε τρεις αξονες:

Πρώτον, σαρωτικοί έλεγχοι σε δρόμους, λεωφορεία ακόμη και σε πεζούς.

Δεύτερον, μπλόκα στα διόδια προκειμένου να μην υπάρχουν μετακινήσεις απο νομό σε νομό με στόχο να μην περάσει κανένα αυτοκίνητο χωρίς να ελεγχθεί αν ο οδηγός διαθέτει την απαιτούμενη άδεια.

Τρίτον, εντατικοί έλεγχοι και άμεση κινητοποίηση οπουδήποτε υπάρχει συγκέντρωση ατόμων και άμεση επέμβαση για την επιβολή προστίμων και την απομάκρυνση τους. Όπως έγινε χθες το απόγευμα με την προσαγωγή 14 ατόμων – αρνητών μάσκας που συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθούν. Όλες οι ενέργειες θα γίνονται σε συνεννόηση με εισαγγελείς που θα είναι σε ετοιμότητα ενώ όπου κρίνεται σκόπιμο θα χρησιμοποιούνται και drones για την διαπίστωση περιπτώσεων συγχρωτισμού και συγκεντρώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα