Αυξάνεται η αστυνομική επιτήρηση της ανήλικης από τον Κολωνό

από fimotro

Η απόφαση λήφθηκε μετά από παρέμβαση του Αρείου Πάγου λόγω της επίθεσης

Αυξημένη επιτήρηση από τις αρμόδιες Αρχές έχει από χθες η 12χρονη από τον Κολωνό, μετά την παρέμβαση της αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Είχε προηγηθεί η καταγγελία της οικογένειας της ανήλικης για άλλη μια επίθεση αγνώστου σε βάρος της αυτή τη φορά με μαχαίρι από κουκουλοφόρο μέσα στο σπίτι όπου διαμένει η 12χρονη με τη θεία της κι ενώ ετοιμάζεται να κατονομάσει στις Αρχές κι άλλους άνδρες ως βιαστές της.

«Είναι ένας αόριστος αριθμός ανθρώπων αυτός που μπορεί να απειλείται από το ότι το παιδί μιλάει στις αρχές γιατί δεν ξέρει θα πει το δικό μου όνομα τώρα; Υπάρχει κατά τη δική μου γνώμη και η προσπάθεια εκφοβισμού του παιδιού», είπε η δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη.

Η 12χρονη κλήθηκε να καταθέσει στην αστυνομία για το νέο συμβάν και εξετάσθηκε από ιατροδικαστή.

Σύμφωνα με το mega, αναφέρεται στη γνωμάτευση ότι υπάρχουν ευρήματα επίθεσης στο παιδί χωρίς να έχει γίνει ακόμη γνωστό αν προκλήθηκαν από μαχαίρι, όπως ανέφερε η 12χρονη ή από κάποιο άλλο αιχμηρό αντικείμενο.

«Πιθανόν να μην είναι μαχαίρι, να είναι σουγιάς, να είναι κατσαβίδι, δεν ξέρω τι μπορεί να είναι, πάντως είναι σίγουρο ότι το παιδί έχει τραυματιστεί στο χέρι του από πάνω ψηλά μέχρι σχεδόν τον αγκώνα. Αυτό το έχω δει με τα μάτια μου σε φωτογραφίες», δήλωσε η δικηγόρος Ασπασία Ταραχοπούλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. γίνονταν περιπολίες στο σπίτι της ανά τακτά διαστήματα ωστόσο δεν υπήρχε μόνιμη φύλαξη λόγω μη υποβολής σχετικού αιτήματος.

Την ιδία ώρα η οικογένειά της καταγγέλλει ότι έγιναν τουλάχιστον αλλά 4 περιστατικά επίθεσης ακόμη και απόπειρας αρπαγής του παιδιού τα οποία διερευνήθηκαν από τις Αρχές και δεν επιβεβαιώθηκαν. Υπό διερεύνηση παραμένει και η νέα καταγγελία της 12χρονης.

Η ανήλικη χρειάζεται όπως αναφέρουν οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει τη νομική προστασία της εκτός από αυξημένα μέτρα ασφαλείας και στήριξη από κοινωνική υπηρεσία στο σπίτι όπου ζει με τη θεία της πλέον καθώς η γυναίκα είναι σε αναζήτηση εργασίας.

Η δήλωση των δικηγόρων 12χρονης
Επίθεση στο σπίτι που διαμένει δέχθηκε σήμερα το 12χρονο κορίτσι που εξέδιδε ο Η. Μίχος και βίασαν περισσότεροι κατηγορούμενοι.

Άγνωστος άνδρας, με καλυμένα χαρακτηριστικά και καλυμένα τα παπούτσια του με ποδονάρια, προσπάθησε να μπει από την πόρτα, η μικρή την έσπρωξε και πρόλαβε να επιτεθεί στο κορίτσι με μαχαίρι, τραυματίζοντάς την στο χέρι! Το κορίτσι φώναξε δυνατά και αμύνθηκε, με αποτέλεσμα ο άγνωστος να σπεύσει να φύγει.

Δύο ημέρες πριν, καθώς ο μικρός της αδελφός βρισκόταν στην είσοδο του σπιτιού, άγνωστος, σταμάτησε μπροστά του και βάζοντας το δάχτυλο μπροστά στο στόμα του, έκανε το σήμα «μη μιλάς» κι εξαφανίστηκε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα παιδιά απειλούνται, εφόσον προ ημερών άγνωστος πέταξε πέτρα και έσπασε το παράθυρο του δωματίου των παιδιών. Ο κίνδυνος είναι προφανής, όπως και η απειλή για να μην μιλήσουν.

Έξι μήνες μετά την αποκάλυψη των βασανιστηρίων της 12χρονης, η Πολιτεία την έχει αφήσει απολύτως απροστάτευτη, στο έλεος των κυκλωμάτων που την εκμεταλλεύονταν.

Καλούμε τις Αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των παιδιών και καθιστούμε υπεύθυνους όλους τους θεσμικά και πολιτικά αρμόδιους για οτιδήποτε συμβεί στα παιδιά!

ΟΙ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
ΑΣΠΑΣΙΑ ΤΑΡΑΧΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΝΤΩΝΙΑ ΛΕΓΑΚΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα