Αυτοδυναμία της ΝΔ και με απλή αναλογική δείχνουν οι κυλιόμενες μετρήσεις

από fimotro

Η λανθασμένη αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε πολιτική κυριαρχία την κυβέρνηση

Άνετη πολιτική κυριαρχία της ΝΔ, με άνοιγμα της ψαλίδας από τον ΣΥΡΙΖΑ, δείχνουν οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που «τρέχουν» το τελευταίο διάστημα και οι οποίες επιβεβαιώνουν τις τάσεις που δείχνουν οι μετρήσεις οι οποίες δημοσιοποιούνται στα ΜΜΕ. “Όπως μου μετέφερε δημοσκόπος, το κυβερνών κόμμα παρουσίασε σοβαρή κάμψη τον Μάρτιο, ειδικά στους ποιοτικούς δείκτες, την οποία όμως τώρα όχι μόνο δείχνει να έχει ξεπεράσει, αλλά σκαρφαλώνει σε ποσοστά που φθάνουν σχεδόν τα περυσινά την πρώτη περίοδο της πανδημίας. Δηλαδή με αναγωγή ξεπερνούν το 40%, κάτι που σημαίνει πως εάν είχαμε εκλογές αυτή τη στιγμή, η Ν.Δ. θα φλέρταρε με την αυτοδυναμία ακόμη και στις πρώτες με απλή αναλογική” γράφει σήμερα στην “Καθημερινή” ο Σταύρος Παπαντωνίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του συναδέλφου, τα ποσοστά της ΝΔ γίνονται ακόμη μεγαλύτερα στη Βόρεια Ελλάδα. Σε αρκετούς νομούς αγγίζουν πάνω από το 45%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται σε πιο χαμηλά ποσοστά, ακόμη και από αυτά που έλαβε στις τελευταίες εθνικές εκλογές, δημιουργώντας αυτό που εύστοχα έχει πει ο Βαγγέλης Βενιζέλος «Δημοκρατία του 1,5 κόμματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα