Αυτήν τη χώρα θέλουμε… 

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


H κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει προκαλέσει ένα θετικό σοκ στα πρώτα της βήματα. Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι η αντιπολίτευση έχει χάσει την… μπάλα και αναλίσκεται σε γελοιότητες που την εκθέτουν διαρκώς. Η χώρα επιστρέφει με ταχύτατους ρυθμούς στην κανονικότητα, αλλά σε κάθε περίπτωση, θα απαιτηθεί πολύς χρόνος για να επουλωθούν οι πληγές που άνοιξαν μέσα στους 53 μήνες διακυβέρνησης από την εγκληματική οργάνωση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Δημοσιογράφος-Οικονομολόγος*

Το νομοσχέδιο για την οργάνωση του κράτους και του τρόπου διακυβέρνησης παραπέμπει στα πλέον σύγχρονα και αυτοματοποιημένα μοντέλα που εφαρμόζονται στις χώρες του δυτικού κόσμου. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για το αυτονόητο. Μιλάμε για απλές κινήσεις ώστε να φτάσουμε να είμαστε ένα κράτος που διοικείται με τις πλέον σύγχρονες αρχές του μάνατζμεντ. Η εμπιστοσύνη των πολιτών και των επιχειρηματιών στον τρόπο διοίκησης, αποτελεί τη βάση για να πάμε παραπέρα. 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέχει με γοργούς ρυθμούς για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα δίνοντας έμφαση στην ασφάλεια των πολιτών. Είναι θέμα δημοκρατίας και υποχρέωσης της συντεταγμένης πολιτείας να απομονώσει τα κακοποιά στοιχεία που δεν σέβονται την ανθρώινη ζωή, την περιουσία και τους κανόνες που διέπουν μια ευνομούμενη κοινωνία. Χρέος της κυβέρνησης είναι να μπορεί να εξασφαλίζει στον κάθε πολίτη την ελευθερία εις βάρος του φόβου που προκαλούν οι “δημοκράτες” και αυτοί που θέλουν την “μπαχαλοποίηση” της κοινωνίας. Ταυτόχρονα, απαιτείται και ένα αυστηρό πλαίσιο ποινών, το οποίο θα αλλάξει το κατάπτυστο σύστημα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το οποίο αποτελεί πρόκληση για τους νομοταγείς πολίτες και ταυτόχρονα ντροπή για όλους μας. 

Η νέα κυβέρνηση καλείται να βάλει τα δυνατά της για να έλθουν επενδύσεις και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στη χώρα. Ο πολίτης που αισθάνεται ασφάλεια και έχει εμπιστοσύνη στην κρατική διοίκηση, μπορεί να ανοίξει τα φτερά του και να δημιουργήσει εφόσον δεν έχει να αντιμετωπίσει το τέρας της γραφειοκρατίας και τη ληστρική φορολόγηση. Ταυτόχρονα, χρέος όλων είναι η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής μέσα από προγράμματα στήριξης των αδύναμων. Επιπλέον, για να φτιάξουμε μια πραγματικά αξιοζήλευτη χώρα πρέπει να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα στην Παιδεία. 

Η νέα κυβέρνηση καλείται να βάλει φραγμούς στη “δημοκρατία” του… μπάχαλου και απ΄ ότι φαίνεται, έχει ξεκινήσει μια τιτάνια μάχη για να απομονώσει όλους αυτούς  τους τύπους που στέκονται εμπόδιο στην προκοπή και εξέλιξη μας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μια εξαιρετική περπατησιά από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες και στέλνει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. Η Ελλάδα, σύμφωνα με τις πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης θα είναι στο τέλος της τετραετίας μια χώρα, όπου:

1. Το Κράτος θα είναι υπηρέτης και όχι δυνάστης των πολιτών. 

2. Η ασφάλεια του πολίτη θα είναι αδιαπραγμάτευτη και οι κακοποιοί, τρομοκράτες και λοιπά… παρατράγουδα θα τιμωρούνται όπως πρέπει. 

3. Το εκπαιδευτικό σύστημα θα προάγει την αριστεία, η οποία αποτελεί τον πραγματικό πλούτο μιας κοινωνίας. 

4. Τα βιλαέτια που έχουν στήσει οι διάφορες ομάδες συμφερόντων στο κράτος θα τελειώσουν και όσοι δεν σέβονται τον ρόλο και την αποστολή τους πρέπει να υφίστανται τις συνέπειες. 

5. Η έναρξη μιας επιχείρησης θα είναι θέμα μερικών 24ώρων και η έγκριση του κράτους θα είναι αμετάκλητη όταν τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις. 

Όλα τα παραπάνω αποτελούν τα αυτονόητα που πρέπει να ισχύουν σε μια χώρα που σέβεται την ιστορία της. Η Ελλάδα αποτέλεσε από την αρχαιότητα τον φάρο της παγκόσμιας κοινότητας. Δίδαξε τις αρχές της δημοκρατίας και της οργάνωσης της Πολιτείας. Δίδαξε το αυτονόητο και το πραγματιστιικό, αλλά και το μέτρο. Δυστυχώς, με αυτήν την Ελλάδα ελάχιστη σχέση έχουμε σήμερα. Σεβόμενοι την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, τις δημοκρατικές μας ρίζες και αξίες, θέλουμε να ζούμε σε μια χώρα όπου το αυτονόητο θα αποτελεί τη βάση οργάνωσης της οικονομικής και κοινωνικής μας ζωής. Αυτή τη χώρα θέλουμε. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αν έχουμε μυαλό θα πάμε καλύτερα. Αν είμαστε… άμυαλοι, μόνο τα χειρότερα μας περιμένουν. 

*e-mail: [email protected]

Facebook: Λουκάς Γεωργιάδης, Loukas Georgiadis

Twitter: LoukGeorgiadis, loukas geo

LinkedIn: LOUKAS GEORGIADIS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα