Αυτές είναι οι λίστες με τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου

από fimotro

Οι κατάλογοι περιλαμβάνουν 10.168 φυσικά πρόσωπα και 16.839 νομικά πρόσωπα – Τα 60 πρόσωπα που χρωστούν 14,8 δισ. ευρώ

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΑΑΔΕ λίστες με τα ονόματα μεγαλοοφειλετών του δημοσίου. Στις λίστες περιλαμβάνονται 10.168 φυσικά πρόσωπα και 16.839 νομικά πρόσωπα με χρέη άνω των 150.000 ευρώ.

Οι λίστες είναι κοινές για χρέη προς την Εφορία και τον ΕΦΚΑ. Ο μεγαλύτερος οφειλέτης του ελληνικού δημοσίου είναι ο «Kosta Chris Γεω» ο οποίος χρωστά στα τελωνεία περισσότερα από 425 εκατ. ευρώ και επιπλέον 607 εκατ. ευρώ η συνεισπραττόμενες οφειλές με το συνολικό φέσι στο Δημόσιο να ξεπερνά το 1,033 δισ. ευρώ.

Στη δεύτερη θέση με 990 εκατ. ευρώ οφειλής εμφανίζεται ο «Apostolides Panay Δημ» και στην τρίτη με χρέη 794 εκατ. ευρώ ο «Ιωάννου Ιωάνν Νικ».

Συνολικά 60 φυσικά πρόσωπα χρωστούν από 108 εκατ. ευρώ έως και 1 δισ. ευρώ ο καθένας και συνολικά 14,81 δισ. ευρώ!

Στη λίστα των νομικών προσώπων η ανακοινώσεις της ΑΑΔΕ στις πρώτες θέσεις δεν επιφυλάσσουν εκπλήξεις, καθώς ο μεγαλύτερος οφειλέτης παρά μένει η προ πολλού πτωχευμένη Ακροπολις Χρηματιστηριακή με συνολικές οφειλές που υπερβαίνουν τα 13 δισ. ευρώ.
Ακολουθεί η Ολυμπιακή Αεροπορία με συνολικά χρέη σχεδόν 2,3 δισ. ευρώ (σ.σ. στη λίστα περιλαμβάνεται και η «Ολυμπιακές Αερογραμμές» με οφειλή 512 εκατ., ευρώ.

Μεταξύ των ονομάτων συγκαταλέγονται τα βαριά χρέη ποδοσφαιρικών σωματείων όπως της ΑΕΚ, που υποβιβάστηκε στην Γ’ Εθνική και έκανε επανεκκίνηση, αλλά και του επίσης υποβιβασμένου Ηρακλή.

Επίσης, στη λίστα φιγουράρουν γνωστά ονόματα που έχουν βάλει λουκέτο όπως η Sprider, το ALTER, η Express Service, η Ασπίς Πρόνοια, η Δάρινγκ, η Εγνατία Ασφαλιστική, της οποίας η ασφαλιστική άδεια έχει ανακληθεί από το 2007, αλλά και η υπό εκκαθάριση παλαιά Τράπεζα Κρήτης.

Δεκαεπτά επιχειρήσεις, χρεοκοπημένες και μη χρωστούν περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ η κάθε μια και συνολικά 28,7 δισ. ευρώ.

*Δείτε εδώ τη λίστα με τα φυσικά πρόσωπα – μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου και εδώ τη λίστα με τα νομικά πρόσωπα.

Στην ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ επισημαίνει ότι Η άρση της δημοσιοποίησης ή η διόρθωση της εγγραφής στη δημοσιοποιημένη κατάσταση, λόγω μερικής ή ολικής εξόφλησης, ή διαπίστωσης της μερικής ή ολικής υπαγωγής της οφειλής στις εξαιρέσεις που προβλέπονται ή για οποιοδήποτε άλλο νόμιμο λόγο, διενεργείται, κατόπιν αιτήσεως του οφειλέτη ανά είδος οφειλής από τον:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα