30 Απριλίου 2024
30 Απριλίου 2024

Δυσαρέσκεια των ΗΠΑ για την άδεια στον Κουφοντίνα…

από fimotro

Πολύ αρνητική εξέλιξη για την Αθήνα η παρέμβαση του Αμερικανού πρέσβη για το θέμα Κουφοντίνα. Πυρά κατά του συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού εξαπέλυσε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ για την χορήγηση άδειας στον καταδικασμένο για συμμετοχή στη 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Προσθέτω τη φωνή μου σε εκείνες από όλο το ελληνικό πολιτικό φάσμα που εκφράζουν τη λύπη τους για την απόφαση του συμβουλίου των φυλακών να αφήσει ελεύθερο έναν καταδικασμένο τρομοκράτη, δολοφόνο και ηγέτη της «17Ν»»​, αναφέρει ο κ. Πάιατ στο Twitter και προσθέτει:

«Οι δημοκρατίες μας στηρίζονται σε ανεξάρτητους δικαστικούς θεσμούς, ωστόσο η εν λόγω άδεια ατιμάζει την μνήμη των θυμάτων και των οικογενειών τους». 

O Πάιατ συνόδεψε την ανάρτησή του με τη φωτογραφία μιας πλακέτας που βρίσκεται στην Αμερικανική πρεσβεία και είναι αφιερωμένη στη μνήμη «όλων των θυμάτων της τρομοκρατίας στην Ελλάδα».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην πλακέτα στα θύματα της τρομοκρατίας που χάθηκαν υπηρετώντας την αμερικανική διπλωματική αποστολή, των οποίων τα ονόματα αναφέρονται πάνω από μια ρήση του Θουκυδίδη.

Σ.Σ. Fimotro: η δυσαρέσκεια των Αμερικανών έρχεται σε μια περίοδο που οι Ελληνο-Αμερικανικές σχέσεις μετά την επίσκεψη του Α. Τσίπρα στον Λευκό Οίκο ήταν σε πολύ καλό σημείο. Σήμερα, μετά την άδεια που πήρε ο Κουφοντίνας, αρχίζει νέα περίοδος κρίσης Αθήνας και Ουάσινγκτον…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα