30 Απριλίου 2024
30 Απριλίου 2024

Δείτε πότε αρχίζει η διάθεση του επιδόματος θέρμανσης

από fimotro

Αρχίζει το Σάββατο 15 Οκτωβρίου η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, που φέτος θα είναι ακριβότερο, εξαιτίας και της αύξησης στον ειδικό φόρο κατανάλωσης.

Η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να διαμορφωθεί κοντά στα 92 λεπτά το λίτρο, με βάση τα σημερινά δεδομένα των διεθνών τιμών και της ισοτιμίας ευρώ / δολαρίου.

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κατά την έναρξη της προηγούμενης χειμερινής περιόδου κυμάνθηκε στα 83 – 85 λεπτά. Η αύξηση εφέτος οφείλεται, αφενός στην άνοδο του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (από 23 σε 28 λεπτά το λίτρο) και του ΦΠΑ από 23% σε 24%, ενώ κατά ένα λεπτό περίπου υψηλότερες είναι και οι τιμές διυλιστηρίου.

Έτσι, προκειμένου να ζεσταθούν, οι καταναλωτές καλούνται φέτος να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, ενώ ακόμη και όσοι θα λάβουν το επίδομα θέρμανσης, θα καταφέρουν να αγοράσουν λιγότερα λίτρα φέτος, εξαιτίας της αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης, που θα είναι αυξημένος κατά 0,05 ευρώ το λίτρο.

Οι δικαιούχοι

Περίπου 500.000 φορολογούμενοι με χαμηλά ετήσια οικογενειακά εισοδήματα και χαμηλής αξίας ακίνητη περιουσία θα λάβουν και φέτος επίδομα θέρμανσης, με την επιδότηση να ανέρχεται σε 0,25 ευρώ για κάθε λίτρο πετρελαίου θέρμανσης που αγοράζεται.

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι:

οι άγαμοι με ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ, κατοικία και ακίνητη περιουσία με αντικειμενική αξία μέχρι 100.000.
οι έγγαμοι με εισόδημα έως 20.000, αυξανόμενο κατά 2.000 ευρώ για κάθε παιδί με ακίνητη περιουσία, η αντικειμενική αξία της οποίας δεν υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα