30 Απριλίου 2024
30 Απριλίου 2024

Σοκάρει ο ΠΟΥ: Επιπλέον 700.000 νεκροί

από fimotro

Οι εκτιμήσεις αφορούν μέχρι τον Μάρτιο στην Ευρώπη

Δυσοίωνες προβλέψεις για την υγειονομική κατάσταση της Ευρώπης κάνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιβεβαιώνοντας πως η Γηραιά Hπειρος είναι σε αυτήν τη χρονική φάση το «επίκεντρο» της φονικής πανδημίας.

Ο ΠΟΥ εκτιμά ότι μέχρι τον Μάρτιο η Ευρώπη θα έχει καταγράψει σχεδόν 2,2 εκατομμύρια νεκρούς, δηλαδή 700.000 θανάτους επιπλέον! Με αυτούς τους ψυχρούς αριθμούς που αναφέρει ο Οργανισμός, η νόσος Covid γίνεται η πρώτη αιτία θανάτου των Ευρωπαίων. Μέχρι σήμερα, από την αρχή της πανδημίας, περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την Covid στην Ευρώπη. Ο ΠΟΥ τονίζει ότι η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη στις 49 από τις 53 ευρωπαϊκές χώρες. Ο Οργανισμός τονίζει ότι αυτή η νέα έξαρση της πανδημίας οφείλεται στην παραλλαγή «Δέλτα» του κορονοϊού και καλεί τις χώρες να προωθήσουν την εμβολιαστική εκστρατεία για να ανακόψουν το νέο κύμα της πανδημίας, τους δε πολίτες να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας. «Μόνο το εμβόλιο μπορεί να αποτρέψει τη σοβαρή νόσηση και το θάνατο από κορονοϊό», τόνισε ο Χανς Κλούγκε, υπεύθυνος Ευρώπης του ΠΟΥ.

Μεγάλη είναι η πίεση στα συστήματα Υγείας ακόμη και των πιο προηγμένων χωρών της Ε.Ε. Χθες έγινε γνωστό ότι μεταφέρονται ασθενείς από την Ολλανδία στη Γερμανία. Τα γερμανικά νοσοκομεία έχουν προσφέρει 20 κλίνες σε ασθενείς από την Ολλανδία. Το ποσοστό των νέων κρουσμάτων στην Ολλανδία αυξήθηκε κατά 39% και οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία γεμίζουν. Την περασμένη εβδομάδα πέθαναν 265 άνθρωποι (ο συνολικός αριθμός από το 2020 φθάνει τους 19.000 θανάτους).

Στη Γερμανία διχάζει πολιτικό κόσμο και κοινωνία το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού που συζητείται ευρέως. Αν και τα κόμματα διστάζουν, οι περισσότεροι συνταγματολόγοι τάσσονται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Σύμφωνα με επιδημιολόγους, για να επιτευχθεί η «ανοσία της αγέλης» θα πρέπει να έχει εμβολιαστεί ή να έχει αναρρώσει από κορονοϊό τουλάχιστον το 85% του πληθυσμού (μέχρι τώρα έχει εμβολιαστεί το 68%).

Από χθες επιβλήθηκαν τοπικά λοκντάουν και στην Ιταλία, όπου το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 6.404 κρούσματα κορονοϊού και 70 θάνατοι. Σε 20 δήμους της βόρειας περιφέρειας του Αλτο Αντιτζε επιβλήθηκαν αυστηρά απαγορευτικά μέτρα και χρήση ιατρικής μάσκας σε ανοικτούς χώρους και στα Μέσα Μεταφοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα