30 Απριλίου 2024
30 Απριλίου 2024

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ας μην μας ταλαιπωρήσει περισσότερο…

από fimotro

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαρόπουλου εξελέγη στο ύπατο αξίωμα της Πατρίδας μας ύστερα από πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σχόλιο του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

Ο κ. Μητσοτάκης δεν  την γνώριζε προσωπικά, αλλά φρόντισε να του τη γνωρίσει και να την εισηγηθεί γιαυτό το αξίωμα  ο Υπ. Επικράτειας κ. Γεραπετρίτης. Στη συνέχεια και η σύζυγος του πρώτου, κ. Μαρέβα Μητσοτάκη έγινε μεγάλη… φαν της κ. Σακελλαροπούλου!

Κάπως έτσι άρχισε να λάμπει το άστρο της και να εισέρχεται στην πολιτική ζωή της πατρίδας μας η άγνωστη μέχρι χθες στο ευρύ κοινό κ. Σακελλαροπούλου.
Η κ. Σακελλαροπούλου στον πρότερο έντιμο- εντιμότατο βίο της ήταν δικαστικός και μάλιστα διετέλεσε Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.Και εκ της θέσεως αυτής επελέγη.
Αλλά δεν είναι  δικαστικός όπως ο  κ. Χρήστος Σαρτζετάκης του 1985, δεν πρόκειται δηλαδή να σταθεί ανάμεσα σε δύο τσολιάδες και να αναφωνήσει το περίφημο… «είμεθα έθνος ανάδελφον».Είναι το ακριβώς αντίθετο.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ένας άνθρωπος κατά τα φαινόμενα  προοδευτικός, καλλιεργημένος και  όσοι τη γνωρίζουν τη θεωρούν ανοιχτόμυαλη, που διατηρεί πάρα πολύ καλή σχέση με την Τέχνη.
Ξέρει την πολιτική, την παρακολουθεί και θα μπορούσαμε να πούμε ότι εκ της συμπεριφοράς της ανήκει στον Αριστερό χώρο.
Μένει όμως  να μάθει να συμπεριφέρεται σύμφωνα με το αξίωμά της, να τιμά την Χώρα και τον λαό που εκπροσωπεί, γιατί προφανώς δεν κατάλαβε ότι εξελέγη Προεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και όχι εκπρόσωπος μιας αριστερής πολιτικής πτέρυγας και μάλιστα εκτός Βουλής.
Ήδη τα λάθη της ξεπερνούν και  τις πλέον δυσοίωνες προβλέψεις.
Μπορεί να  έχει αίσθηση του χιούμορ και να ζει απλά,όπως  λένε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι της επιτρέπεται να πατά το κόκκινο χαλί σε επίσημη επίσκεψη με παπούτσια που θυμίζουν εύπορη αγρότισσα. Χρειάζεται… διάκριση!
Οι φίλοι της λένε, ότι της αρέσει  το  θέατρο και το σινεμά και προτιμά τη Χαλκιδική και την Ξάνθη  για διακοπές,  πιστή στην  ιδιαίτερη πατρίδα της.
Δηλώνει φίλαθλος και  φίλη του Αρη, αν και η ζωή στην πρωτεύουσα την έκανε να δει με συμπάθεια  και τον Ολυμπιακό. Θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι είναι απλός άνθρωπος,  μια γυναίκα απλή, ένας από μας. Ωστόσο δεν είναι ένας από μας. Έχει διακριθεί στο δικαστικό Σώμα και έφτασε να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας.Επομένως ο δρόμος της άνοιξε όταν ο τότε Πρωθυπουργός κ.Τσίπρας την επέλεξε ανάμεσα σε αξιότερους  συναδέλφους της για Πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας.
Διαθέτει υψηλή νομική κατάρτιση και αντίληψη, στοιχεία ικανά να τη βοηθήσουν να κάνει σωστούς και ακριβείς χειρισμούς σε επίπεδο θεσμών αλλά μέχρι τώρα… δεν της έχει βγει και δεν μας το έχει δείξει.
Κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο και αυτό, οι καλώς γνωρίζοντες το αποδίδουν στην ιδεοληψία της. Θέλει να περάσει και να επιβάλλει τη γραμμή της ότι δεν θέλει δήθεν περιττές τιμές και διακρίσεις αλλά αυτό, μόνο σε θέματα όπως είναι η μη ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου κατά την απόδοση τιμών επί τη αφίξει της σε επίσημες εκδηλώσεις,  ή ο μη ασπασμός του Ιερού Ευαγγελίου.

 Για το κόκκινο χαλί που της στρώνουν για να πατήσει και να την υποδεχθούν δεν  φέρει αντιρρήσεις, ίσως γιατί είναι .. κόκκινο!
Η θητεία της στο ΣτΕ  δεν την βοήθησε μόνο  να διακριθεί σε θέματα περιβάλλοντος. Από τότε μας έδειξε την αντιχριστιανική της διάθεση. Ήταν η εποχή που ο τότε προεδρος του ΣτΕ αείμνηστος Γεώργιος Χ.Παναγιωτόπουλος είχε προσκαλέσει τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο να τελέσει τον Αγιασμό επι τη ενάρξει της νέας δικαστικής χρονιάς και

η κ.Σακελλαροπούλου υπήρξε η κοντοτιέρα της άρνησης αυτής της ιερής τελετής. Και αφού δεν τα κατάφερε να ματαιώσει τον Αγιασμό με ανόητες δικαιολογίες και επιχειρήματα που πήγαζαν από την ιδεοληψία της, εν τέλει δεν παρέστη η ίδια και οι ομοϊδεάτες της.
Η επιλογή του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη να την προωθήσει στο ύπατο αξίωμα  σε πρώτη ανάγνωση έδειξε ανώδυνη. Απέφυγε πολιτικό πρόσωπο και μαζί τις τριβές αλλά και τα παζάρια που συνεπάγεται μία πολιτική επιλογή.Εξάλλου ήταν άριστη  επιλογή για να κλειδώσει και τη στήριξη του κ. Τσίπρα ο οποίος την ψήφισε με χαρά αφού αποτελούσε δική του πρώτη επιλογή, γεγονός που τη βοήθησε να βγει στην επιφάνεια.
Ωστόσο τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει μέχρι τώρα, πολλοί λένε ότι θα τον κάνουν να μετανοήσει στο μέλλον για την επιλογή του! Και αυτό έχει αρχίσει να φαίνεται στην άκρη του ορίζοντα.
Πρόκειται, σίγουρα, για μία ιστορική επιλογή αφού αποτελεί  την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας.Αλλά οι ιστορικές επιλογές μπορεί να αποτελούν  φωτεινά  ορόσημα μιας εποχής αλλά συχνά καταλύονται από αδέξιους και κακούς χειρισμούς!
Οσοι γνωρίζουν την Κατερίνα Σακελλαροπούλου πιστεύουν ότι σύντομα όλοι οι Ελληνες θα διακρίνουν την ευστοχία της επιλογής. Ωστόσο μέχρι τώρα αυτό δεν διαφαίνεται. Έχει διχάσει τους Έλληνες. Και το χειρότερο είναι ότι έχει κάνει ήδη εχθρούς της τους ορθόδοξους Έλληνες που τους προσβάλει ευκαίρως-ακαίρως την πίστη τους και την αγάπη τους στην Πατρίδα. Δεν έχουμε κάτι προσωπικό με την κ. Πρόεδρο. Αλλά δεν μπορεί να μας επιβάλλει τις απόψεις της και τις όποιες ιδεοληψίες της γιατί είναι Πρόεδρος. Ας μάθει εκείνη να σέβεται τον λαό που εκπροσωπεί και να του το δείχνει! Αλλιώς θα υποστεί πρώτη εκείνη τα επίχειρα των πράξεων της και μετά η Κυβέρνηση που  την κατέστησε Πρόεδρο της Δημοκρατίας.Όπως αποδέχθηκε την παράδοση που διέπει τη Δημοκρατία μας να διαμένει στο παλιό παλάτι και να την φρουρεί η Προεδρική Φρουρά των Ευζώνων,  με τον ίδιο τρόπο να αποδεχθεί και όλα εκείνα που είναι συνυφασμένα με την Πίστη του Έλληνα και με την Εκκλησία μας. Δεν της ζητάμε να παρατήσει την Μεγάλη Αικατερίνη!! Ας προσπαθήσει πάντως να αναδειχθεί πραγματική Κατερίνα όλων των Ελλήνων και ας μην υποβαθμίσει η ίδια τον υψηλότατο ρόλο της σε ρόλο Κατίνας.

Και ένα παραλειπόμενο: η κυρία Πρόεδρος θορυβήθηκε όταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε πει στον Πρωθυπουργό κατά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης τον Ιανουάριο του 2021 με ειρωνική διάθεση: «να χαίρεστε την οικοδέσποινα».
Ήταν ολίγον μετά τα πρωτόγνωρα καμώματα της κ. Σακελλαροπούλου κατά την Δοξολογία του νέου έτους. Έξυπνη ούσα δεν το άφησε να περάσει έτσι αυτό. Φρόντισε με τους γνωστούς διαύλους επικοινωνίας – στους οποίους εμπλέκεται και Μητροπολίτης της Εκκλησίας μας – να προσκληθεί σε δείπνο στην Αρχιεπισκοπή και δυο μέρες μετά να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη- κάτι που είχε αποφύγει μέχρι τότε.
Και όλα αυτά αφ´ενός για να δείξει στα μάτια της κοινής γνώμης ότι είναι αποδεκτή από την Εκκλησία και τον Αρχιεπίσκοπο και αφ´ετέρου για να κάμψει τις αντιστάσεις του Αρχιεπισκόπου και να τον καταστήσει άφωνο συνεργό της. Και τα κατάφερε!
Παρά τις υποσχέσεις που του έδωσε εξακολουθεί να φέρεται με τον ίδιο τρόπο. Ήδη από την έπαλξη αυτή  αποκαλύψαμε τα όσα συνέβησαν  χθες στην Μάνη. Μόνο για τον Εθνικό Ύμνο έριξε νερό στο κρασί της. Στα υπόλοιπα εξακολουθεί να αφήνει πεισματικά (;) το προσωπικο στίγμα της. Και η δεν έχει τέλος. Πολύ σύντομα θα περιγράψουμε το επόμενο ατόπημα.. Αλλά έως πότε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα