30 Απριλίου 2024
30 Απριλίου 2024

Δεκάδες τάμπλετ έξω από ΜΕΘ για το τελευταίο αντίο

από fimotro

Συγκλονιστική φωτογραφία από νοσοκομείο στις ΗΠΑ

Φοβισμένοι και μόνοι τους καταλήγουν να φεύγουν από τη ζωή οι ασθενείς που νόσησαν βαριά με κορωνοϊό. Ο ιός δεν επιτρέπει τις επαφές και όσοι αναγκάζονται να νοσηλευτούν στα νοσοκομεία δεν μπορούν να δουν τους συγγενείς τους και τους δικούς τους ανθρώπους.

Στη χειρότερη περίπτωση, οι ασθενείς φεύγουν μόνοι τους από τη ζωή, χωρίς να τους κρατά το χέρι ένας δικός τους, ή να αποχαιρετήσουν τους συγγενείς τους.

Αυτό προσπαθούν να σταματήσουν στο νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, στις ΗΠΑ, εκεί, όπου τα τάμπλετ τα οποία χρησιμοποιούσαν οι γιατροί για να παρακολουθούν τους ασθενείς, μειώνοντας έτσι τις επαφές μαζί τους, για να μην κολλήσουν, έχουν γίνει πλέον το μέσο από το οποίο οι νοσούντες που είναι σε σοβαρή κατάσταση μπορούν να μιλήσουν με τους συγγενείς τους ή ακόμα και να τους αποχαιρετήσουν.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα που κυκλοφόρησε στο twitter, με δεκάδες τάμπλετ έξω από τη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου, ένα από τα πιο πρωτοποριακά στις ΗΠΑ, το οποίο εδώ και τρία χρόνια χρησιμοποιεί τα τάμπλετ, για αρχή ώστε οι γιατροί να βλέπουν το ιστορικό των ασθενών και στη συνέχεια, εν καιρώ πανδημίας να τους παρακολουθούν κάθε λεπτό, μέσα από αυτά.

Με την πανδημία στις ΗΠΑ να κορυφώνεται, τα ταμπλετ χρησιμοποιήθηκαν και για την επικοινωνία των ασθενών με τους ανθρώπους τους και αποτέλεσε το παράδειγμα και για άλλα νοσοκομεία να το πραγματοποιήσουν.

Οι αποχαιρετισμοί

Στην ανάρτηση με τη φωτογραφία, πολλοί ήταν εκείνοι που μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους.

Μία γυναίκα έγραψε: «Ετσι αποχαιρέτησα τη μητέρα μου. Εκείνη δεν είχε καν τις αισθήσεις της, ήταν το χειρότερο πράγμα που έχω κάνει στη ζωή μου». Μία άλλη έγραψε: «Τη Δευτέρα ο φίλος μου αποχαιρέτησε έτσι τη μητέρα του, από ένα iPad. Δεν την αγκάλιασε για τελευταία φορά, δεν της κράτησε το χέρι. Έχω οργή, τόση οργή που δεν μπορώ καν να νιώσω θλίψη».

Μία νεαρή ανέβασε φωτογραφία από τη συνομιλία της με τη γιαγιά της που βρίσκεται στο νοσοκομείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα