30 Απριλίου 2024
30 Απριλίου 2024

Εσωκομματικό χάος στον ΣΥΡΙΖΑ με τις δηλώσεις Κοντονή

από fimotro

Το κόμμα του Τσίπρα τον κατηγορεί ότι εξυπηρετεί εχθρικά πολιτικά συμφέροντα!!!

Αιχμές ότι ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με τις δηλώσεις του εξυπηρετεί εχθρικά πολιτικά συμφέροντα προς το κόμμα, αφήνει η Kουμουνδούρου σε ανακοίνωση που εξέδωσε στον απόηχο των δηλώσεων Κοντονή, οι οποίες άναψαν φωτιές στο πολιτικό σκηνικό.

“Οι δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή, που υιοθετούν την προπαγάνδα και τα fake news της Νέας Δημοκρατίας, είναι απαράδεκτες και αντικειμενικά εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα εχθρικά προς την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία” αναφέρει επακριβώς η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του πρώην στελέχους του.

Σημειώνεται πως όπως ανέφερε ο ίδιος ο κ. Κοντονής, παραιτήθηκε μεν από τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά παραμένει “μέλος” του κόμματος.

Μεταξύ άλλων είπε για:

Για την αλλαγή στον Ποινικό Κώδικα: “Δεν άλλαξα εγώ τον Ποινικό Κώδικα. Κατά το 70% του είναι ένα εξαιρετικό νομοθέτημα, αλλά υπάρχουν διατάξεις που δεν συμφωνούσα. Όπως αυτή που αφορά στη δωροδοκία, η οποία έγινε από κακούργημα πλημμέλημα. Όπως και άλλες διατάξεις για τη συγκεκριμένη δίκη. Η απάλειψη της στέρησης των πολιτών δικαιωμάτων, είχα πει ότι θα το βρούμε μπροστά μας και να που το βρήκαμε. Δεν υπάρχει η νομική έννοια της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων, έχει καταργηθεί”.

Για το αν υπάρχουν διαφορές στις ποινές: “Η ποινή έχει παραμένει ίδια, εκεί που υπάρχει το πρόβλημα, αλλά είναι δευτερεύον, αλλά έχει την αξία του, είναι ότι ενώ ο προηγούμενος κώδικας για τον αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης προέβλεπε από τουλάχιστον 10 χρόνια κάθειρξη, τώρα είναι από 5 ως 15 χρόνια, η ίδια ποινή δηλαδή με ένα μέλος. Είναι δυνατόν να έχει την ίδια ποινή ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης με ένα μέλος;”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα