30 Απριλίου 2024
30 Απριλίου 2024

Σε καραντίνα οι δομές φιλοξενίας προσφύγων σε Σχιστό, Μαλακάσα και Ελαιώνα

από fimotro

Τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας θα είναι σε ισχύ μέχρι και τις 21 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, τέθηκαν σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό οι δομές φιλοξενίας σε Σχιστό, Μαλακάσα και Ελαιώνα. Τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας θα είναι σε ισχύ μέχρι και τις 21 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Στα 17 τα κρούσματα κορωνοϊού στη Μόρια
Επίσης, όπως έγινε γνωστό, σε τουλάχιστον 17 ανέρχονται σύμφωνα με πληροφορίες τα κρούσματα κορωνοϊού στον καταυλισμό της Μόριας, ενώ συνεχίζεται η δειγματοληψία από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Μέχρι στιγμής έχουν διενεργηθεί 1600 τεστ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σομαλός πρόσφυγας που είχε βρεθεί θετικός την περασμένη εβδομάδα, είχε ταξιδεύσει στην Αθήνα πριν επιστρέψει πίσω στη Λέσβο, έχοντας υπαχθεί στο καθεστώς προστασίας ως πρόσφυγας.

Η διαδρομή του «κρούσματος 0»
Σε καραντίνα τέθηκε η δομή φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια έπειτα από κρούσμα κορωνοϊού. Θετικός εντοπίστηκε ένας 40χρονος Σομαλός, ο οποίος μετακινήθηκε σε πολλά σημεία, ενώ διέμενε και σε διαμέρισμα με άλλους μετανάστες στην Αθήνα, πριν επιστρέψει στη δομή της Μόριας.

Ο Σομαλός έφυγε στις 17 Ιουλίου από τη Μόρια αφού πήρε άσυλο. Αρχικά πήγε στην Αθήνα όπου διέμεινε σε διαμέρισμα στο κέντρο μαζί με ακόμα δύο μετανάστες. Φυσικά ήρθε σε επαφή και με άλλους ανθρώπους, κινούμενος στην Ομόνοια και σε άλλα σημεία.

Μετακινήθηκε στην Αθήνα, αφού προσπάθησε να βρει δουλειά. Ανεπιτυχώς όμως κι έτσι στις 28 Αυγούστου γύρισε στον καταυλισμό της Μόριας, όπου δεν έγινε δεκτός αφού είχε πάρει άσυλο.

Έτσι έστησε σκηνή έξω από τον καταυλισμό. Το βράδυ αισθάνθηκε αδυναμία, είχε ρίγη και πήγε στους γιατρούς μη κυβερνητικής οργάνωσης, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν σε καραντίνα οι γιατροί της μη κυβερνητικής οργάνωσης και οι νοσηλευτές, όπως και οι μετανάστες που έμεναν δίπλα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα