30 Απριλίου 2024
30 Απριλίου 2024

Στους 194 οι νεκροί – Κατέληξε 83χρονη

από fimotro

Στους 194 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα μας, καθώς μια 83χρονη γυναίκα κατέληξε σήμερα το πρωί Παρασκευής στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου».

Η ηλικιωμένη νοσηλευόταν στη ΜΕΘ διασωληνωμένη και είναι το πρώτο θύμα κορωνοϊού μετά την 6η Ιούλη, οπότε και κατέληξε μια 82χρονη στο νοσοκομείο “Σωτηρία”.

Επιστρέφει η ενημέρωση με Χαρδαλιά μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Εν τω μεταξύ, ολοένα μεγαλώνει η ανησυχία για την πορεία διασποράς του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα, με την κυβέρνηση να διαμηνύει ότι ο ιός είναι ακόμα ανάμεσά μας, να ανακοινώνει μέτρα και να αυστηροποιεί τους ελέγχους. Με τα κρούσματα της νόσου τις τελευταίες ημέρες να παρουσιάζουν σημαντική αύξηση, με την πλειονότητά τους να εντοπίζεται είτε στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πύλες εισόδου, από την ερχόμενη Τρίτη επιστρέφει στους τηλεοπτικούς δέκτες η ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Η πορεία των κρουσμάτων στη χώρα μας είναι σταθερά ανοδική τα τελευταία 24ωρα, ενώ την ίδια ώρα 14 ασθενείς εξακολουθούν να δίνουν «μάχη» στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Προβληματισμό εγείρει επίσης και το γεγονός ότι μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων διπλασιάστηκαν οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο.

Πάντως, σύμφωνα με την 9η έκθεση του Παρατηρητηρίου για τη νόσο Covid-19, ο επιδημιολογικός δείκτης παραμένει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στο 0,4%, με την Ξάνθη, την Καστοριά, την Αττική και τη Θεσσαλονίκη να καταγράφουν τα περισσότερα κρούσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα