30 Απριλίου 2024
30 Απριλίου 2024

Σήμερα οι τελικές αποφάσεις για το ντιμπέιτ

από fimotro

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων θα προσπαθήσουν να καταλήξουν στη νέα ημερομηνία

Συνεδριάζει σήμερα στις 11:00 στη Βουλή η διακομματική επιτροπή, προκειμένου να ξεπεραστεί το αδιέξοδο σχετικά με το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών και να βρεθεί νέα ημερομηνία για τη διεξαγωγή του.

Υπενθυμίζεται ότι τα κόμματα είχαν συμφωνήσει στην 1η Ιουλίου για την πραγματοποίηση της τηλεμαχίας, ημερομηνία ωστόσο που ανατράπηκε λόγω της έκτακτης Συνόδου Κορυφής που θα συγκληθεί την 30 Ιουνίου για την επιλογή των προσώπων που θα απαρτίσουν την νέα ηγεσία της Ε.Ε.

Προς ώρας και παρά το ότι Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ έχουν συμφωνήσει σε ενδεχόμενες εναλλακτικές ημερομηνίες, τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης δεν έχουν συναινέσει σε μετάθεση του ντιμπέιτ. Υπό αυτό το πρίσμα, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να παρέμβει στο ντιμπέιτ μέσω Skype, όπως αποκάλυψε ο ίδιος κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής.

Έτσι, σήμερα, οι εκπρόσωποι των κομμάτων θα προσπαθήσουν να καταλήξουν στη νέα ημερομηνία, βάσει του προγράμματος των προέδρων τους.

Aπό τον ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, εξακολουθούν να εμφανίζονται ελαστικοί όσον αφορά το πρόγραμμα του Άλεξη Τσίπρα και δηλώνουν έτοιμοι να αναβάλουν οποιαδήποτε κομματική εκδήλωση προκειμένου να πραγματοποιηθεί. Η δέσμευση που έχουν, όπως αναφέρουν, αφορά την Κυριακή 30 Ιουνίου που ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής και την 1η Ιουλίου γιατί πιθανότατα δεν θα έχει προλάβει να γυρίσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα