Η Novartis στη Βουλή μετά τον σάλο με Ρασπούτιν

από fimotro

Κατονομάζοντας τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως τον «Ρασπούτιν» της κυβέρνησης, ο Αντώνης Σαμαράς στην ουσία περιέγραψε την επόμενη ημέρα της πολύκροτης υπόθεσης Novartis.

Μια συνέχεια που θα δοθεί και εντός του ελληνικού κοινοβουλίου μετά τις εκλογές. Ηδη, η ανάσυρση από το αρχείο των μηνύσεων των Αντ. Σαμαρά, Ευ. Βενιζέλου και Δημ. Αβραμόπουλου οδηγεί τη δικογραφία στη Βουλή για κοινοβουλευτικό έλεγχο, με τη σύσταση εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής. Μέχρι τότε πάντως παραμένουμε στο ότι για πρώτη φορά κάποιος αναφέρθηκε ξεκάθαρα στον Δ. Παπαγγελόπουλο ως το μέλος της κυβέρνησης που έκανε πολιτικές παρεμβάσεις για την ενοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων, όπως το περιέγραφε στις αναφορές του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιάννης Αγγελής.

«Ο λεγόμενος “Ρασπούτιν” είναι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Εγώ τον μήνυσα εξαρχής, τον κατονόμασα. Εξάλλου πρώτη τον είχε περιγράψει η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς, κ. Ράικου, η οποία εξαναγκάστηκε σε παραίτηση», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός σε συνέντευξή του (Παραπολιτικά) και πρόσθεσε ότι ο κ. Αγγελής είναι ο δεύτερος δικαστικός λειτουργός που παραιτούμενος κατονομάζει και αυτός τον «Ρασπούτιν».

«Δεν τον ξέρει ο κ. Τσίπρας; Αστειεύεστε; Στο Υπουργικό του Συμβούλιο είναι. Ο κ. Τσίπρας με τον κ. Παπαγγελόπουλο συζητούσαν και συζητούν στο Μέγαρο Μαξίμου. Μαζί τα σχεδίασαν, μαζί τα εκτέλεσαν. Ας μην κρυβόμαστε», τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση Νovartis «άθλια και σκοτεινή».

Αρνηση εμπλοκής

Ο αναπλ. υπουργός Δικαιοσύνης σε δήλωσή του αρνήθηκε την εμπλοκή του, σημειώνοντας ότι «Ρασπούτιν» στον χώρο της Δικαιοσύνης δεν υπάρχει σήμερα.

Στο παρελθόν δεν ξέρω. Ενδεχομένως να υπήρξε και Ρασπούτιν και Μεσσαλίνα και δεν ξέρω τι άλλο. Υπάρχει μόνο προσπάθεια κάποιων να αποπροσανατολίσουν τον λαό και να συγκαλύψουν τις δικές τους μεγάλες ευθύνες. Μέχρι σήμερα ομολογώ με μεγάλη προσπάθεια σιωπούσα. Θεωρώ ότι ειδικά αυτή την περίοδο η Ελλάδα έχει μεγάλη ανάγκη για ήπιο πολιτικό κλίμα μέχρι τις εκλογές και για μέγιστη πολιτική συναίνεση μετά τις εκλογές.

Οσοι παρερμήνευσαν τη σιωπή μου θα «απολαύσουν» τώρα τα λόγια μου και τα γραπτά μου. Τελικά θα με αναγκάσουν να προσφύγω στη Δικαιοσύνη για να αποκαλύψω και να αντιμετωπίσω θεσμικά τους πραγματικούς σκευωρούς, τους παρανοϊκούς κακοήθεις συκοφάντες, τις μεθόδους και τα όργανα του παρακράτους που χρησιμοποιούν».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος χωρίς να απαντά σε αυτά που του καταλογίζονται από τους δικαστικούς λειτουργούς, όπως ο Γ. Αγγελής και παλαιότερα η Ελ. Ράικου, αρκείται να πει πως «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια».

Για το θέμα αυτό όταν ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (CNN Greece) είπε ότι αρμόδιος για να απαντήσει είναι ο ίδιος ο κ. Παπαγγελόπουλος, ενώ πρόσθεσε πως δεν φοβάται τα ειδικά δικαστήρια. «Φοβάται αυτός που έχει κάτι να φοβηθεί. Εμείς λέμε μακάρι να το κάνει γιατί έτσι θα καταλάβει και ο ελληνικός λαός ποιος είναι ο στόχος και ο ρόλος αυτών που πιστεύουν ότι είναι οι νόμιμοι ιδιοκτήτες της εκτελεστικής εξουσίας στον τόπο μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα