30 Απριλίου 2024
30 Απριλίου 2024

Πώς γιόρτασαν τα Χριστούγεννα στον κόσμο

από fimotro

Με διαφορετικό, ανάλογα με τα ήθη και τα έθιμά του, τρόπο, γιόρτασε κάθε λαός απ’ άκρου εις άκρον της Γης την ημέρα των Χριστουγέννων και τη γέννηση του Θεανθρώπου. Και ήταν ακριβώς αυτή η διαφορά στην κουλτούρα και τον πολιτισμό κάθε έθνους, που χάρισε στον φωτογραφικό φακό ορισμένες εντυπωσιακές λήψεις.

Άλλοι με κατάνυξη και άλλοι με… μαγιό, παρά το τσουχτερό κρύο, εκατομμύρια πιστών σε όλο τον κόσμο τίμησαν την ημέρα με τον δικό τους τρόπο.

Αλλοι ήταν με μαγιό στις παραλίες με καύσωνα, όπως στην Αυστραλία ή και στα παγωμένα νερά του Ρήνου στη Γερμανία και της θάλασσας στη Γαλλία. Αλλοι με παραδοσιακές στολές όπως στην Ουγγαρία, άλλοι με κοστούμια και υπέρκομψα φορέματα όπως το ζεύγος Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Αλλοι με τον τρόμο ζωγραφισμένο στα μάτια τους, όπως οι κάτοικοι της Ινδονησίας, μετά το φονικό τσουνάμι και άλλοι ντυμένοι Αη Βασίληδες όπως στην Νότιο Κορέα και στο Ιραήλ.

Αλλοι με κατάνυξη στις εκκλησίες όπως στη Λιθουανία, στη Βοσνία, στο Πακιστάν και στην Ινδία. Αλλοι με στρατιωτικές στολές, όπως οι αμερικανοί στρατιώτες στο Αφγανιστάν. Και άλλοι υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας όπως στο Ιράκ.

Ολοι ανεξαιρέτως έκαναν τις δικές τους προσευχές, ευχήθηκαν οι γιορτινές αυτές ημέρες να δώσουν φώτιση, ειρήνη και αγάπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα